Data publicării:

Greșeala pe care o faci când mănânci sarmale, cel mai bun aliment, după nutriționiști

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sarmale în foi de varză murată
Sarmale în foi de varză murată

Recomandările nutriționiștilor ar trebui să facă sarmaua nelipsită din meniul românilor. Totuși, cei mai mulți se plâng că, după sărbătorile în care se consumă tradițional sarmale, iau în greutate. 

Alegeri prezidentiale 2024

Sarmalele cu carne în foi de varză sunt un aliment complet, după toate recomandările nutriționiștilor. Rețeta sarmalelor se încadrează în piramida alimentară clasică: carbohidrații sunt oferiți de orez, carnea de porc aduce proteinele și grăsimile necesare, iar varza fibrele vegetale care nu trebuie să lipsească din alimentație.

De ce au ajuns sarmalele o sperietoare pentru siluetă?

Răspunsul ține, pe de o parte, de cantitate. Orice mănânci, dacă mănânci în exces, este dăunător. Pe de altă parte, răspunsul îl dă chiar rețeta amintită mai sus. Dacă alimentul este unul complet, nu ar trebui să mai avem pe masă pâine/mămăligă și smântână. De asemenea, adăugarea de sare în compoziție, reprezintă o amenințare pentru sănătate, foaia de varză murată având un aport de sodiu suficient pentru o alimentație sănătoasă.  

Pâinea sau mămăliga aduce un plus de carbohidrați, care poate dubla caloriile oferite de orezul din compoziția sarmalelor. Smântâna înseamnă grăsime, cu multe calorii, adăugată peste cea din carnea de porc.

Rețeta tradițională a sarmalelor, originară din Turcia, este cu carne de vită, mai slabă decât cea de porc.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel