Greşeala pe care o fac mulţi la examenul auto. "Regulile învăţate se ramifică în trafic"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Pe pagina de Youtube Doctorul de Permise a apărut un clip în care li se explică celor care vor să obţină permisul de conducere care sunt greşelile pe care le fac la proba practică. 

"De ce nu promovăm la traseu? Deşi când conducem cu instructorul totul decurge bine, când se urcă poliţistul lângă noi se cam termină totul. Îmi vin în minte două situaţii. Cu toţii ştim că există un soi de subiectivism în rândul examinatorilor. Deşi ţin cont de acelaşi set de reguli, doi oameni nu vor examina la fel. Nu e o critică, din contră avem toată aprecierea pentru răbdarea de a face lucruri repetitive. Dar şoferia este o adaptare continuă la ceea ce se întâmplă în jur. Ceea ce aţi învăţat la sală e un lucru, dar când ajungeţi în trafic constataţi că de la acele reguli învăţate lucrurile se ramifică. Noi învăţăm că maşinile nu se parchează la mai puţin de 25 metri de intersecţie, dar acolo există maşini parcate. Ştim că nu avem voie să trecem linia continuă, pentru că rămânem fără permis. Cu toate astea, din cauza maşinilor parcate, suntem nevoiţi efectiv să trecem peste acea linie. Şi exemplele pot continua. 

Vreau să povestesc ce a păţit o cursantă de-ale mele la examen. La prima examinare, a avut de-a face cu un examinator căruia îi plăcea să fie mai precaut. Cerea cursantului să nu se grăbească, să aştepte maşina din sens opus, chiar dacă este mai departe, să se apropie şi abia apoi să intre pe stradă. Lucrurile acestea se cer dimineaţa, când examinatorii adună elevii şi au o vorbă cu aceştia. Atunci se spune ce se urmăreşte în trafic, care trebuie să fie comportamentul. Lăsaţi emoţiile, trăiţi în prezent, nu mai fiţi crispaţi. Asta înseamnă să deschideţi ochii şi urechile la ce se întâmplă în faţa voastră. Dacă aţi picat o dată, nu trăiţi în trecut, nu vă gândiţi că se poate întâmpla acelaşi lucru ca data trecută. Şi nici în viitor, nu vă gândiţi pe unde veţi merge. Sunteţi în acel moment, iar concentrarea voastră se duce la examinator. Înţelegeţi ce vi se cere. Capacitatea de adaptare contează foarte mult", a transmis Doctorul de Permise pe Youtube.

Greşeala făcută de cursantă

"Nu toţi examinatorii pun accent pe parcări, pe precauţie. Fiecare vrea să vadă ceva de la voi, iar asta vi se spune dimineaţa. Ţineţi minte. Dar nu mergeţi în extrema cealaltă, cum a păţit cursanta mea. Examinatorul le-a spus că vrea să vadă că ştiu să meargă. Să spunem că a mea cursantă a fost super atentă şi a băgat la cap. Ce a făcut ea de fapt? S-a grăbit încontinuu. Ea a înţeles că trebuie să meargă mai repede decât de obicei. Ceea ce nu e un lucru bun şi nu e ce a cerut examinatorul", a mai spus acesta. 

Mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel