Greșeala pe care o fac multe guverne, inclusiv cel din România. Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Sunt niște minciuni pe care le folosesc atunci când au probleme"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a vorbit în cadrul emisiunii D`Economic News despre greșeala pe care multe guverne o fac.

„Într-adevăr, toate prețurile cresc și nimeni nu ia nicio măsură bună, pentru că guvernul ia măsuri, dar nu face decât să amplifice această creștere de prețuri. Cu măririle de taxe pe care le-au adoptat în ultima perioadă, nu vor face decât să crească inflația. Crescând inflația, bineînțeles că scade puterea de cumpărare a oamenilor, că acum discutăm și despre acele măriri de pensii. Păi, degeaba mărești pensiile nominal cu x la sută... nici nu are rost să mai discutăm, dacă prețurile la lucrurile de bază, la alimente, la energie, cresc cu un procent mult mai mare decât reușești tu să crești pensiile, pentru că asta înseamnă inflație. Din inflație, doar statul profită”, a spus europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, în cadrul emisiunii D`Economic News.

Ce recomandă Parlamentul European

„Ce se întâmplă aici, în Parlamentul European, este că întotdeauna li se spune guvernelor "nu măriți taxele, ci opriți risipa" - asta este toată ideea. Există bani. Țara noastră produce foarte mult și mai sunt țări care produc foarte mult, dar sunt foarte prost guvernate. Ne uităm și la Ungaria lui Orban, unde este absolut jale - inflația este mai mare decât la noi, e cea mai mare inflație din Uniunea Europeană și lucrurile sunt scăpate de sub control. De ce? Nu pentru că nu produce țara, ci pentru că guvernul ia tot felul de decizii de genul ăsta și pentru că rata de corupție este foarte mare - se sifonează foarte mulți bani. Niciodată Uniunea Europeană nu recomandă să se crească taxele, dimpotrivă. Asta este întotdeauna ceva ce duce la inflație crescută și întotdeauna spune să se taie din risipa din buget, nu să se taie de la lucrurile de care beneficiază oamenii.

Astea sunt niște minciuni pe care foarte multe guverne care au probleme le folosesc”, a mai spus Vlad Gheorghe.

Vezi toată emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel