Data publicării:

"Greșeala" făcută la recalcularea pensiilor. Mugur Ciuvică: Exemplu de cum să îți dai cu praștia în ochi!

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au vorbit despre scandalul recalculării pensiilor.

Jurnalistul Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au vorbit, în cadrul emisiunii “Miercurea Neagră“, pe 28 august 2024, despre situația iscată în rândul pensionarilor, în urma recalculării pensiilor, măsură ce a generat o serie de nemulțumiri printre seniorii României.

VEZI ȘI: De unde ia Marcel Boloș banii pentru pensii: Asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei

Iată dialogul dintre Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac de la emisiunea ”Miercurea neagră”:

”Chestiunea cu pensiile, cum o vedeți? Lebăda neagră pentru PSD”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Mugur Ciuvică.

”Este bun exemplul de cum să îți dai cu praștia în ochi. Au pregătit recalcularea asta, au tot anunțat-o, ca fiind o trambulină electorală, că așa au pregătit-o, dar este o teslă clară! Dar vorbim despre amândouă partidele, că și PNL-ul s-a băgat”, a declarat Mugur Ciuvică.

”Inițial, a băgat capul în poză (Partidul Național Liberal) și apoi a ieșit repede”, a menționat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii.

”Au zis că și "Noi, și noi mărim pensiile"! Au făcut Legea asta, au prezentat-o relativ greșit. Dacă stăteai să asculți, înțelegeai, pentru că erau trei idei mari și late. Dar au dat cumva impresia oamenilor că toate pensiile vor crește. Au făcut în așa fel, încât chiar dacă au crescut, cam toată lumea pare nemulțumită.

Pare aproape la fel de nemulțumită, ca atunci când le-a tăiat Băsescu pensiile. Din punct de vedere electoral, nu va fi niciun câștig, dar nici vreo mare pierdere, dar este o prostie clasică pentru Coaliția asta! Să te umfli în pene când prezinți ceva și să vrei să se urce voturile pe tine cu Legea pensiilor, dar să vezi că toată lumea mârâie”, a zis Mugur Ciuvică.

”Nici nu au comunicat așa cum trebuie”, a spus jurnalistul Bogdan Chirieac.

”Au comunicat de m-am plictisit!”, a replicat Mugur Ciuvică.

Mugur Ciuvică: Acolo a fost greșeala!

”Dar nimeni nu a înțeles!”, a punctat jurnalistul Bogdan Chirieac.

”Păi, da, pentru că au insistat pe chestia cu mărirea pensiilor! Acolo a fost greșeala. Lumea a rămas cu impresia că vor crește pensiile și cei cărora nu le-a crescut pensiile, acei 18% sunt supărați, unii au și motive, persoanele cu dizabilități, pentru că sunt niște aberații pe acolo.

Dar sunt supărați și cei cărora le-a crescut pensiile. A început invidia omenească. La unii le-a crescut pensia cu 50 de lei, la alții cu 500 de lei. Sunt supărați nu că le-a crescut cu 50 de lei, ci de ce i-a crescut altuia cu 500 de lei. Și s-a făcut o nemulțumire de acest fel, dar este de râs, într-adevăr, cum s-au pregătit ei să se urce voturile cu Legea pensiilor”, a mai spus Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.

Vezi emisiunea integrală Miercurea Neagră, cu Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac, în care s-au discutat mai multe teme de interes public:

Youtube video image

Citește și articolul - Scandalul pensiilor: În timp ce un pensionar din Sibiu primește cu 6.000 de lei mai mult, altul, din Capitală, s-a trezit cu decizia de recalculare retrasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel