Grecia, ”invadată” deja de turiști. Au crescut semnificativ intrările
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Grecia este deja ”invadată” de turiști.

Datele publicate de Banca Centrală a Greciei arată că turismul s-a bucurat de un avans semnificativ în primul trimestru din 2024, comparativ cu primele trei luni ale anului record 2023, relatează publicaţia Ekathimerini, potrivit Agerpres.

Sosirile turiștilor străini în Grecia au crescut cu aproape 25% în perioada ianuarie-martie 2024, cu cea mai mare creștere în segmentul închirierilor pe termen scurt.

Conform Băncii Greciei, numărul călătorilor nerezidenți a crescut cu 24,5% în primul trimestru, iar veniturile din turism au atins 942 milioane de euro, comparativ cu 735 milioane de euro în aceeași perioadă din 2023, când sosirile turiștilor străini au înregistrat o creștere de 28,2%.

În luna martie, numărul nopților petrecute în unitățile de cazare turistică din Grecia a ajuns la 2,64 milioane, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă din 2023. De asemenea, s-a observat o creștere de 55,1% a numărului de turiști eleni, iar datele arată o preferință pentru închirierile pe termen scurt.

Grecia ar putea atinge noi recorduri

Fitch anticipează o nouă creștere a turismului în acest an, după redresarea completă din 2023 în urma pandemiei. Se estimează că sosirile de turiști vor crește cu 5,3%, ajungând la 34,5 milioane, ceea ce reprezintă 104,4% din nivelul atins în 2019 (31,3 milioane) și față de 32,7 milioane în 2023.

Până în 2028, Fitch Solutions estimează că această tendință ascendentă va continua, fiind susținută de vizitatori atât de pe piețele noi, cât și de pe cele tradiționale. Fitch se așteaptă ca numărul turiștilor să ajungă la 39,3 milioane până în 2028, cu o rată medie de creștere de 3,7%.

Cu toate acestea, Fitch Solutions avertizează asupra riscului de supraaglomerare turistică și asupra provocărilor pe care le poate întâmpina Grecia în furnizarea de servicii turistice adecvate din cauza creșterii numărului de vizitatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel