Grecia a dat undă verde administrării celei de-a patra doze de vaccin COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autoritățile din Republica Elenă au dat undă verde pentru vaccinarea cu doza a patra a persoanelor imunocompromise și a celor care suferă de boli cronice grave.

Grecia a dat marți undă verde administrării celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID, deocamdată doar pentru persoanele imunocompromise și pentru cei care suferă de boli cronice grave. Cea de-a patra doză a vaccinului urmează să fie administrată între 3 și 6 luni de la a treia, anunță Comitetul Național de Vaccinare din Grecia.

Potrivit autorităților sanitare elene, vaccinul va fi administrat pacienților cu boli hematologice și oncologice care urmează tratament, persoanele care primesc medicamente imunosupresoare, primitorii de transplant și pacienții cu boli reumatismale sau insuficiență renală. 

„Administrarea celei de-a patra doze este ceva pentru viitor, bazată pe schimbarea datelor epidemiologice și clinice”, a spus șefa comitetului de vaccinare, Maria Theodoridou.

Anunțul făcut de Grecia vine în contextul în care Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) și-a exprimat marți îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, având în vedere că în prezent nu există date care să susțină această abordare.

Amintim că, la sfârșitul lunii decembrie, Israelul a devenit prima țară care a dat startul vaccinării cu a patra doză pentru persoanele de peste 60 de ani, cu sistemul imunitar slăbit și pentru lucrătorii din domeniul sănătății din cauza Omicron, potrivit Publika.

Germania înregistrează pentru prima dată peste 80.000 de infecţii într-o singură zi

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 80.430 de noi infecţii în interval de 24 de ore - în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână. Incidenţa la şapte zile a crescut de asemenea la nivel naţional, deşi datele sunt încă considerate incomplete după vacanţele de Crăciun şi Anul Nou când s-au efectuat mai puţine teste şi mai puţine cazuri au fost raportate.

Miercuri, RKI a declarat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi mai devreme.

În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6. RKI a raportat un bilanţ zilnic de decese de 384, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până acum, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus, conform Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel