Greșelile zilnice care îți provoacă DURERI de spate
Durerile musculare și de spate sunt cele mai frecvente dacă ai o viață sedentară.
De multe ori poți avea senzația că suferi de o afecțiune a coloanei dar, din fericire, este vorba doar despre poziții deficitare și lipsă de mișcare.
Andreea Sava scrie pe blogul personal care sunt cele mai banale lucruri pe care le faci și despre care, foarte probabil, nu știi că îți cauzează dureri.
5 obiceiuri zilnice care provoacă dureri de spate
1. Sedentarismul
Lipsa mișcării nu-ți afectează doar aspectul fizic ci are ca rezultat atrofierea mușchilor, în special a celor implicați în susținerea coloanei vertebrale. Așa că orice efort va duce la dureri de coloană, cel mai frecvent în zona gâtului și cea lombară (șale).
2. Porți genți prea mari și prea grele
Dragi doamne și domnișoare, știu că gențile maxi sunt foarte cool și la modă. Problema cu ele, însă, este că-ți permit să cari după tine jumătate de casă. Ceea ce coloana dumneavoastră nu va aprecia. Nu trebuie să le umpleți. De asemenea, mai toate avem obiceiul de a purta geanta pe același umăr tot timpul. Fără să vă dați seama, poziția voastră se va modifica. Plus că săracul umăr solicitat va avea de suferit. Știu că nu vă spun nimic nou. La urma urmei sunt doar lucruri logice. Câteodată, însă, avem nevoie de cineva care să ne arate roata inventată acum mii de ani.
3. Purtarea zilnică de încălțări nepotrivite
Știu că tocurile arată foarte bine, știu că fac piciorul să arate mai subțire. Dar tocmai această postură în care vă forțează să stați vă solicită coloana. Nici extrema cealaltă, tălpile prea plate nu sunt tocmai o binecuvântare pentru coloană. Nu degeaba există companii care investesc sute de milioane ca să inventeze tălpi tot mai comode pentru mers, alergat etc, diferite pentru fiecare tip de mișcare.
4. Poziția deficitară la birou sau în timpul somnului
Cei mai mulți dintre noi muncim la birou. Pozițiile deficitare ne afectează coloana și mușchii dar statul în fund în sine, prea mult timp, produce la fel de multe pagube. Obișnuiți-vă să vă ridicați din când în când de pe scaun și să faceți puțină mișcare sau să va întindeți spatele.
Citiți continuarea și soluțiile aici.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News