Greșeli comune în gătitul alimentelor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
În foarte multe cazuri, o salată poate să îngrașe mai mult decât o friptură de porc, scrie pe blogul ei jurnalista Andreea Sava, care prezintă câteva  greșeli comune în ceea ce priveşte gătitul alimentelor.

1. Adăugarea de sosuri

Este o adevărată modă adăugarea de sosuri de brânză, maioneză sau, mai rău, de ketchup din comerț la salate sau carne. Acestea sunt adevărate bombe calorice și de grăsimi iar cele din comerț mai conțin și mulți conservanți. Plus că, dacă mai vin și peste carne sau alt fel de proteină, avem o altă combinație proastă, pe care o voi detalia la punctul 5.

2. Crutoane la supele, ciorbele și salatele care conțin și proteine

Aici intervine deja celebra problemă a amestecării carbohidraților cu proteinele, care îngrașă. În plus, crutoanele, ca orice alt produs deshidratat, va conține o cantitate mai mare de calorii în același volum decât produsul respectiv în forma sa nedeshidratată. Desigur pentru că, prin deshidratare, aportul caloric se păstrează dar alimentul pierde din volum. Așa că vom mânca o cantitate mai mare.

Deci nu adăugați crutoane decât la ciorbe, supe sau salate care conțin exclusiv legume. În niciun caz carne sau pește. De preferat, nici dacă au ouă sau brânză.

Citiţi continuarea AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel