Graeme Souness, fost jucător al lui Liverpool. l-a criticat pe Casemiro, recent transferat în Premier League
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 aug 2022, 02:59
WhatsApp
Facebook Manchester United
Facebook Manchester United
Casemiro a fost criticat de o legendă a lui Liverpool după transferul la Manchester United.

Casemiro, noul jucător al lui Manchester United, a fost criticat de Graeme Souness, una din legendele lui Liverpool, care consideră că rivala din Premier League a plătit o sumă exagerată pentru mijlocaşul defensiv de 30 de ani, venit de la Real Madrid, informează site-ul walfoot.be.

Souness, acum consultant pentru Sky Sports, nu este primul care afirmă că Manchester United a cheltuit prea mult pentru Casemiro. Potrivit presei, valoarea transferului este de 83 de milioane de euro, incluzând bonusurile.

"A jucat alături de jucători mari, dar el nu este un jucător mare. Nu a fost niciodată un jucător mare. Are 30 de ani şi costă 80 de milioane, sunt prea mulţi bani. O va ajuta pe United să fie mai solidă, dar nu cred că este un mare pasator, nu cred că îi va face pe ceilalţi să joace", a spus fostul mijlocaş scoţian.

"Real Madrid şi linia sa de mijloc aveau mulţi oameni care ştiau fotbal. Cred că a avut şansa să fie în această echipă a lui Real Madrid. Nu mă bucur să-l văd pe Casemiro jucând, cum mă bucur să-l văd pe Benzema", a adăugat Souness.

Casemiro a asistat la meciul în care United a învins-o luni cu 2-1 pe Liverpool, pe Old Trafford, în etapa a 3-a din Premier League, scrie Agerpres.

UEFA sancționează giganții fotbalului european pentru nerespectarea Fair-Play-ului Financiar

UEFA intenţionează să anunţe un pachet de sancţiuni împotriva a zece cluburi europene de fotbal importante, printre care Paris Saint-Germain şi FC Barcelona, pentru nerespectarea Fair Play-ului Financiar în sezonul 2020-2021, anunţă presa britanică şi cea spaniolă.

Alături de cele două grupări, pe lista mai figurează echipele italiene precum Juventus Torino, Inter Milano şi AS Roma, conform ziarului Daily Mail.

Alte zece cluburi, între care şi Arsenal Londra, sunt sub supraveghere în ceea ce priveşte ultimul sezon, însă mai au încă timp să-şi prezinte conturile actualizate şi regularizate.

Sezonul în care au fost comise neregulile privind controlul economic coincide cu sosirea şi explozia pandemiei de Covid-19.

Regulile UEFA permit doar pierderi de 30 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, dar cele legate de Covid şi cheltuielile pentru fotbalul feminin sau fotbalul de bază pot justifica o creştere, scrie la rândul său cotidianul spaniol AS.

În principiu, sancţiunile vor fi economice şi urmează să fie convenite cu cluburile. În cazul în care nu se ajunge la un acord, acestea vor fi rezolvate unilateral de către UEFA. Se presupune că aşa vor sta lucrurile şi în cazul cluburilor FC Barcelona şi Juventus Torino, care nu au în prezent o relaţie bună cu forul fotbalistic continental din cauză că susţin în continuare crearea unei Super Ligi, împreună cu Real Madrid.

Acest sezon va fi ultimul conform regulilor actuale ale Fair Play-ului Financiar. Din 2023, UEFA va introduce un nou sistem, care va limita cheltuielile cluburilor la un procent din veniturile lor într-un an calendaristic pentru salariile jucătorilor, transferuri şi comisioane către agenţi. Organismul european va introduce o limită de 90% în 2023, 80% în 2024 şi 70% din 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?