Data publicării:

Grădina Botanică din Galați, 18 milioane de euro pentru modernizare

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Alei cu pavaj solar pentru producerea de energie verde, bănci "inteligente" și sistem de proiecție super-performant  pentru Planetariu, sunt câteva dintre elementele de modernizare ale Grădinii Botanice din Galați, a căror valoare se ridică la 90 milioane de lei (18 milioane de euro), a informat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Este un amplu proiect prin care, cu ajutorul fondurilor europene, vom moderniza și transforma major Grădina Botanică, unul dintre cele mai apreciate și vizitate locuri de relaxare din Galați. Astfel, vom fi prima Grădină Botanică din țară care va avea și alei cu pavaj solar.

Energia obținută astfel va fi folosită, pe lângă partea de iluminat, și pentru funcționarea a zece bănci , dotate cu internet wireless, porturi USB și sisteme wireless de încărcare a telefonului.

Mai mult, băncile sunt prevăzute și cu senzori pentru monitorizarea temperaturii, emisiilor de CO2, umidității și a presiunii atmosferice. De altfel, toate aceste date vor fi afișate și pentru publicul vizitator.

De asemenea, prin acest proiect vom dota Planetariul din cadrul muzeului cu cel mai performant sistem de proiecție din România, prevăzut cu panouri LED, având diametrul de 7 metri și o rezoluție de 8K.

În plus, va fi montat un sistem modern de irigații, se va moderniza și sistemul de iluminat exterior, vor fi montate 20 de panouri de informare cu touchscreen, va fi creat un amfiteatru înnierbat și va fi amenajat un nou luciu de apă cu plante ornamentale specifice.

Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Est 2021-2027", precizează Costel Fotea.

Vezi și: Costel Fotea anunță continuarea lucrărilor de infrastructură în Galați - Galerie foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel