Gospodinele cu experiență pun muștar în mașina de spălat. Iată de ce apelează la acest truc
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gospodinele cu experiență pun muștar în mașina de spălat. Iată de ce apelează la acest truc. Sursa - Pexels
Gospodinele cu experiență pun muștar în mașina de spălat. Iată de ce apelează la acest truc. Sursa - Pexels
Unele gospodine folosesc muștar pentru a curăța vasele, iar altele îl pun în mașina de spălat.  

Pare incredibil, dar cu ajutorul muștarului se pot elimina petele lăsate de fructele de pădure, iarbă și ciocolată, precum și de ulei sau produse cosmetice. De asemenea, muștarul poate restabili culoarea hainelor.

Unele țesături pot fi spălate cu muștar. În plus, muștarul elimină petele încăpățânate de pe haine. 

Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit? Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli

Prima metodă îndepărtează petele. Veți avea nevoie de 1 pahar de muștar pudră, o lingură de amoniac și 10 litri de apă caldă. Se dizolvă muștarul în apă și se lasă 2-3 ore. Apoi turnați apa cu muștar într-un lighean cub apă caldă, adăugați o lingură de amoniac și puneți hainele murdare la înmuiat.  

A doua metodă albește hainele. Aveți nevoie de 2 linguri de muștar pudră și 2 litri de apă fierbinte. Amestecați și puneți hainele murdare în apă pentru 12 ore. Apoi spălați hainele în mașina de spălat, iar detergentul pe care îl veți folosi trebuie amestecat cu o lingură de pudră de muștar.

BONUS. Încălzește faianța din baie cu un uscător de păr: doar gospodinele pricepute cunosc secretul

Gospodinele cu experiență folosesc un uscător de păr nu doar pentru podoaba capilară, ci și în procesul de curățare a casei. 

Un uscător este util nu doar pentru uscarea părului, ci și pentru a pune lucrurile în ordine în baie, unde există gresie și faianță.

Pentru mulți, ideea poate părea ciudată, dar suprafețele cu gresie și faianță, care urmează să fie spălate,  trebuie încălzite cu un uscător de păr. Sub acțiunea aerului cald, mizeria poate fi curățată mai ușor.

Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi: cele mai bune trucuri 

Atunci când folosiți un uscător de păr, nici măcar detergenții nu sunt necesari. Este suficient să luați o cârpă umedă și să ștergeți faianța. În loc de detergenți, unele gospodine folosesc produse care sunt literalmente făcute din ingrediente improvizate. 

De exemplu, peroxidul de hidrogen se amestecă cu bicarbonat. Ștergeți plăcile de faianță din baie cu pasta obținută, insistând pe rosturi, care se întunecă în timp.

Înainte de a folosi această pastă, asigurați-vă că ați încălzit suprafața faianței cu un uscător de păr, pentru ca procesul de curățare să fie și mai ușor și mai eficient. 


 

BONUS. Interiorul ceainicului va străluci: în cinci minute și fără substanțe chimice va fi ca nou

Vă spunem cum să curățați ceainicul de calcar rapid și fără a folosi substanțe chimice. În timp, pe suprafața interioară a ceainicului se formează calcar. Majoritatea gospodinelor se chinuie să-l elimine cu substanțe chimice din magazine.

Dar știți că puteți elimina calcarul cu câteva produse din bucătărie? Pentru asta, umpleți ceainicul cu apă și aduceți-o la fierbere. Adăugați apoi un plic de acid citric sau câteva felii de lămâie și amestecați. Dacă ceainicul este pentru aragaz, fierbeți apa cu lămâie  aproximativ cinci minute.

Dacă ceainicul este electric, după ce l-ați oprit, așteptați puțin, apoi mai fierbeți de câteva ori apa cu lămâie. La final, aruncați apa cu lămâie și clătiți bine ceainicul. Să vă fie de folos!

BONUS. Curăță rapid și ușor oalele și tigăile arse: patru trucuri știute doar de gospodinele cu experiență 

Fiecare gospodină se întreabă: cum să curățe rapid și ușor oalele și tigăile și să elimine petele de grăsime arsă?

Cel mai bun mod de a menține tigaia și oalele curate este să aveți grijă de ele înainte ca grăsimea arsă să se acumuleze. Există mai multe sfaturi pentru aceasta.

Păstrați aragazul curat. Înainte de a începe să gătiți, asigurați-vă că aragazul nu are reziduuri alimentare sau grăsime. Aceste reziduuri pot ajunge pe fundul oalelor, care se pot păta.

Ungeți bine tigaia cu ulei înainte de gătit. Pentru a menține interiorul curat al tigăii, ungeți-l cu ulei înainte de a găti pentru a crea o suprafață antiaderentă și pentru a preveni lipirea alimentelor de tigaie.

Nu mai pune magneți pe frigider: avertismentul specialiștilor. Poți rămâne fără aparatul electrocasnic

Spălați oalele și tigaia imediat după gătire. Dacă după gătire, în oală sau tigaie, rămân resturi alimentare și va fi mult mai dificil să le îndepărtați. Spălați tigaia imediat după ce s-a răcit, folosind apă fierbinte și detergent de vase. Așteptați ca tigaia să se răcească înainte de a adăuga apă rece pentru a o curăța, deoarece insolația poate deforma forma unei tigăi fierbinți.

Uscați bine oala cu un prosop. Apa reziduală poate lăsa în urmă de calcar sau de rugină, așa că imediat după spălarea cratiței, uscați-o cu un prosop curat din microfibră sau cu un prosop de bucătărie. Puteți folosi o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a usca oalele și tigăile.


Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie

Depozitați oalele într-un loc curat și uscat. Păstrați oalele și tigăile într-un loc uscat și curat, cum ar fi un dulap, pe o scândură perforată sau pe un cuier. Nu țineți oalele și tigăile pe aragaz unde pot fi stropite cu grăsime și alimente. Citiți continuarea AICI.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel