Gorunul lui Arsenie Boca a căzut din senin. Oamenii s-au speriat pe Facebook: Semn rău / Vine apocalipsa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Gorunul plantat de Arsenie Boca în curtea liceului din Brad s-a prăbuşit. Autorităţile din Brad vor să îi dea lemnului o nouă întrebuinţare, care să amintească de Arsenie Boca. Cu privire la prăbușirea gorunului, pe rețelele de socializare au fost postate mai multe mesaje.

„Intenţia conducerii liceului, a administraţiei publice locale în colaborare cu biserica şi a unui grup de credincioşi este de a se confecţiona din lemnul recuperat cel puţin doua troite, care să fie amplasate una la Mănăstirea Prislop şi una în curtea liceului, pe locul unde a fost gorunul”, a transmis Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.
 

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase comentarii legate de prăbușirea gorunului. Iată câteva dintre ele:

E clar! Vine apocalipsa!

Semn că acolo nu mai este demult un loc al lui Dumnezeu. 

Chiar dacă era bătrân, trebuia să cadă ușor, nu să pice din senin. E clar semn rău, se apropie sfârșitul.

Să vezi de acum afacere cu așchii din gorunul lui Arsenie Boca.

O icoană semnată de Arsenie Boca a fost vândută săptămâna trecută pentru 17.000 euro

Sfântul Ardealului devine tot mai popular în România. Sute de mii de pelerini merg anual la mănăstirea Prislop, iar bunurile semnate sau care i-a aparținut valorează din ce în ce mai mult. 

Icoana pe glajă "Maica Domnului Îndurerată", semnată de părintele Arsenie Boca, a fost adjudecată pentru 17.000 de euro la Licitaţia de Crăciun - Artă Sacră organizată de Artmark.

Apariţia pe piaţa de artă a unei astfel de piese este o raritate absolută. Preţul de pornire al icoanei a fost de 350 de euro.

Icoana, realizată într-un atelier din Scheii Braşovului, este datată 25 august 1945 şi a fost oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus (poreclit "Stareţu"). Pe spatele icoanei de colecţie se regăseşte mesajul scris de Arsenie Boca: "Părintelui Ieronim Grovu ("Stareţu"). Dar de la credincioşii de la Mănăstirea Brâncoveanu, mult a ostenit şi mai are", urmată de semnătura părintelui.

Potrivit Artmark, cu cinci ani înainte de a semna icoana, Arsenie Boca a declanşat la Sâmbăta de Sus ceea ce s-a numit "mişcarea de reînviere duhovnicească". Părintele Ieronim Grovu a fost conducătorul lucrărilor de restaurare de la Mănăstirea de la Sâmbăta şi cel care a dus o corespondenţă cu Arsenie Boca, chemându-l de la Prislop înapoi la Sâmbăta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel