Google este dat în judecată și acuzat că a spionat elevi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Procurorul general al statului american New Mexico dă în judecată Google, acuzând compania că a colectat ilegal datele personale ale unor elevi.

Procurorul general al statului american New Mexico dă în judecată Google, acuzând compania că a colectat ilegal datele personale ale unor elevi, conform BBC.

Gigantul american ar fi colectat informații care dădeau în vileag ce site-uri au vizitat cei mici, parolele lor, videoclipurile vizionate, lista de contacte și alte date intime. Informațiile erau colectate de Chromebook-urile lui Google și de programele educaționale G Suite.

Google respinge acuzațiile

 (w670)

Un reprezentant Google a respins acuzațiile, referindu-se la ele drept „de fapt greșite". Chromebook-urile Google și programele educaționale G Suite (Gmail, Calendar, Drive, Docs și altele) sunt oferite gratuit către peste 60% din elevii din New Mexico, se arată în acuzație.

Procurorul general Hector Balderas a transmis că Google nu a obținut consimțământul părinților copiilor sub 13 ani și le-a colectat informațiile în scopuri comerciale, încălcând astfel Legea Protecției Online a Intimității Copiilor.

Siguranța elevilor, prioritară

 (w670)

Siguranța elevilor ar trebui să fie prioritatea dintâi a oricărei companii care le oferă servicii copiilor, mai ales în școli", a spus Balderas. „Urmărirea informațiilor elevilor fără acordul părinților nu este doar ilegală, ci și periculoasă".

„Google ar trebui să le spună părinților că le vor urmări și monitoriza copiii, sub deghizarea educației", a mai transmis procurorul.

Peste 80 de milioane de oameni folosesc Google în scop educațional

 (w670)

În proces se menționează că peste 80 de milioane de profesori și elevi din SUA folosesc platformele și uneltele educaționale Google.

Nu folosim informații personale provenite de la elevii de școală primară sau gimnaziu să țintim reclamele", a comentat purtătorul de cuvânt al Google, Jose Castaneda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel