Data publicării:

Godină - Angi Șerban, scandal. „Poliția nu i-a urmărit telefonul prin GPS, dar există un motiv pentru care a fost ridicată de la o altă adresă decât cea din buletin”

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Marian Godină a reacționat după ce activista Angi Șerban a fost ridicată de poliție.

Activista Angi Șerban de la Corupția Ucide a fost ridicată de polițiști după ce s-a întrebat, pe Facebook, de ce un bărbat „stă cu puşca printre protestatari” şi „dacă în democraţie la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu'?”.

„Am fost percheziționată în chiloți, sutien și ciorapi, amprentată, fotografiată (mugshot), măsurată, analizată, notată în registrul de infractori pentru că am îndrăznit în democrație să pun o întrebare legitimă cu privire la amenințarea cu arma săvârșită de un polițist la adresa protestatarilor pașnici”, a zis Angi Șerban.

Ea a spus că postarea de pe Facebook a fost la ora 11:00, iar la ora 17:15 a fost ridicată cu mandat de aducere și „plimbată cu girofarul între secții”.

Duminică, polițiștii bucureșteni au transmis că s-au sesizat din oficiu, după ce pe o rețea socializare a fost postat un mesaj „care instiga la săvârșirea de infracțiuni” și că o femeie de 36 de ani a fost dusă la audieri cu mandat de aducere.

Marian Godină a comentat acest subiect.

„Este o întrebare pe care dacă o citești cu puțină atenție... îți dai seama că în ea este și o afirmație, asta ca să nu mai zic că nu este nevoie ca om, cu scaun la cap, să te întrebi dacă ar fi legitim ca poporul să iasă cu cocktailuri. Oricine își poate da seama că nu este nevoie să întrebi asta, ci pur și simplu știi că nu ar fi legitim. Dacă ne uităm prin comentariile de pe Facebook, observăm că instigarea și-a atins scopul. Cel puțin o persoană a înțeles ce a vrut doamna protestatară să spună și a comentat ca atare”, a zis Marian Godină.

„Polițiștii au greșit oarecum din punct de vedere tactic prin faptul că au ridicat-o pe acea protestatară și, prin asta, nu au făcut altceva decât să-i facă reclamă nesperat de mare și gratuită, protestatară care din reclamă trăiește. Cred că ar fi fost mai ok să o citeze și să o invite a doua zi la secție, să vină frumos, de bună voie, ca să nu se mai poată victimiza în spațiul public că a fost ridicată de la o adresă”, a mai zis Marian Godină.

Activista anticorupție Angi Șerban a fost ridicată de polițiști, duminică, de la o adresă alta decât cea din buletin

„Cât privește percheziția corporală, care este, de fapt, un control, este un lucru perfect normal, ca de fiecare dată când ești adus la secția de poliție. Atenție: nu este percheziție corporală care este cu totul altceva. Vă garantez că protestatara nu a avut parte de așa ceva. Faptul că a fost amprentată și încă se folosește tușul este un lucru absolut normal. Așa se întâmplă când ești ridicat și dus la secție, adică ești amprentat. De asemenea, vă spun că în niciun caz Poliția nu i-a urmărit telefonul prin GPS. Cel mai probabil, de foarte multe ori, persoana respectivă a fost legitimată la acea locuință de unde a fost săltată, astfel că Poliția știa că acolo locuiește fără forme legale”, a zis Marian Godină.

Iată declarațiile complete făcute de Marian Godină:

Iată și replica lui Angi Șerban:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel