Gică Popescu: Va fi cel mai spectaculos play-off de până acum
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Farul Constanta
Facebook Farul Constanta
Preşedintele clubului Farul Constanţa, Gheorghe Popescu, a afirmat, joi, că se aşteaptă ca play-off-ul actualei ediţii a Superligii de fotbal să fie cel mai spectaculos de până acum.

"Deocamdată mai avem nevoie de trei puncte ca să ajungem în play-off. Dacă ne îndeplinim acest prim obiectiv, atunci putem să ne gândim la orice altceva, la o participare în cupele europene, şi, de ce nu, la câştigarea titlului. Va fi o luptă crâncenă între toate cele şase echipe care vor face parte din play-off anul acesta. Cred că va fi cel mai spectaculos play-off de până acum. Aşa se anunţă, toate echipele care vor intra în play-off, cred că cinci sunt deja ştiute, a şasea s-ar putea să fie Sepsi, au potenţial să câştige campionatul", a spus Gheorghe Popescu.

Fostul internaţional a criticat totodată actualul sistem de desfăşurare a Superligii, fiind nemulţumit de faptul că în a doua parte a campionatului echipelor li se înjumătăţesc punctele.

"În sistemul actual toate echipele din a doua jumătate, după înjumătăţire, pot intra în lupta pentru retrogradare, aşa cum primele şase pot intra în lupta pentru titlu. Eu nu văd ca pe un sistem corect, pentru că punctele înjumătăţite au fost muncite. Ar fi bine să rămână toate punctele pe care le-ai acumulat în timpul campionatului regulat, pentru că jucătorii au muncit pentru ele. Eu aşa văd şi nu este doar părerea mea, am văzut mulţi antrenori care se plâng de acest sistem. Cred că federaţia ar trebui să facă ceva, să se gândească puţin şi la ce zic cluburile, pentru că până la urmă ele sunt cele care fac punctele", a adăugat Popescu.

Intervenţie în scandalul antrenorilor fără licenţăReferitor la licenţele pe care ar trebui să le aibă toţi antrenorii din Superligă, oficialul Farului a spus că ar trebui să existe respect între tehnicieni: "Eu cred că ar fi normal ca în primul rând antrenorii să se respecte între ei şi să se aşeze pe bancă doar cei care au licenţă de antrenori".

Prezent la Gala Sportivul Anului 2022, care a avut loc la Opera Naţională, Popescu a spus că David Popovici, desemnat cel mai bun performer al anului precedent, este numărul 1 întreaga lume.

"David Popovici este numărul 1 al lumii în momentul de faţă şi, fiind numărul 1 al lumii, merită şi titlul de sportiv al anului în România. E un eveniment de gală. Cred că sportul românesc merită un astfel de eveniment la începutul fiecărui an. Ne bucurăm să fim alături de toţi campionii noştri şi ne dorim să repete performanţele din anul recent încheiat", a mai spus Popescu.

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, la rândul ei dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi sportivul şi sportiva anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel