Ghiveci de legume cu ciuperci a la Cezar Osiceanu. Ingredientul care dă gustul minunat
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
rețetă
rețetă
Pilotul Cezar Osiceanu vine cu o nouă rețetă: Ghiveci de legume cu ciuperci a la Cezar.

„Avem nevoie de:


1. Ciuperci tăiate felii mai groase un pic 


2. O ceapă roșie tăiată rondele potrivit de groase


3. O ceapă albă, la fel ca și cea roșie tăiată 


4. Un gogoșar fălos tăiat cubulețe potrivit de mari 


5. Un ardei gras verde și burtos tăiat rondele 


6. Un ardei iute roșu și unul verde tăiat rondele. Trebuie eliminate semințele lor 


7. 4-5 căței de usturoi tăiați felii 


8. Un pahar de vin roze 


9. 100 g măsline 


10. O roșie mare dulce și coaptă bine tăiată cubulețe 


11. Mărar și pătrunjel 


12. Mirodenii: piper, curry, cimbrișor.


13. Parmezan ras 100 grame.

 
Și acum la lucru doamnelor, domnișoarelor și domnilor! Punem la călit împreună: ciupercile, gogoșarul, ardeiul și, pe măsură ce se înmoaie bine, adăugăm în tigaie ceapa și usturoiul. Când s-a înmuiat ceapa, este semnul că trebuie să adăugăm cubulețele de roșii. Turnăm peste vinul roze parfumat și lăsăm să se omogenizeze totul la foc mediu. Adăugăm mirodeniile și mai lăsăm cinci minute pe foc. Presărăm verdeața proaspătă și parmezan ras deasupra și este gata! Poftă bună!

P.S. Merge și cu o friptură și ceva mai mult parmezan ras, nu-i așa?”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

2. Ghiveci de... (reteta_88119500.jpg)

VEZI ȘI: Ochiuri cu legume și brânză trase la tigaie a la Cezar Osiceanu

Vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă: Ochiuri cu legume și brânză trase la tigaie a la Cezar Osiceanu.

Pilotul Cezar Osiceanu vă explică, pas cu pas, cum se prepară.

Oul este, după cum se știe, unul dintre cele mai hrănitoare alimente, doar că trebuie consumat cu atenție pentru că, în exces, nu este bun pentru ficat. Trebuie să avem grijă să fie verificate sanitar veterinar, astfel încât să nu fie pericol de salmonella.

Dar haideți să vedem cum facem un mic dejun sănătos și gustos. Avem nevoie de:

1. O jumătate de ardei capia tăiată cubulețe 

2. O jumătate de ardei iute tăiată rondele subțiri

3. Un morcov tăiat fâșii

4. 3-4 felii de brânză telemea de oaie 

5. 2 ouă proaspete

6. Mirodenii: curry și piper

 
7. O mâna de mărar tocat proaspăt.

Mod de preparare:

 
Călim întâi morcovul și apoi adăugăm ardeiul capia iute. Adăugăm brânza și pe măsură ce se topește încet, presărăm un praf de curry creând o aromă specială și unică. Adăugăm ouăle cu grijă și, la final, punem și mărarul tocat. Gata! Poftă bună!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel