Gheorghiță: Platforma de programare, optimizată pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

Șeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat vineri, 10 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că platforma de programare a fost optimizată pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani.

În afară de cele 214 centre de vaccinare în care vor putea fi imunizați copiii, se adaugă și posibilitatea vaccinării în cabinetele de medicină de familie. Totuși, încă nu este cunoscută data la care vor sosi dozele necesare pentru vaccinarea lor. 

„În privința pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, pot să vă spun că platforma de programare a fost deja optimizată, registrul electronic național de vaccinare de asemenea este optimizat, noi am elaborat procedurile de lucru și instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe site-ul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri.

Este nevoie de acordul părinților pentru vaccinarea copiilor, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță. 

76 de copii detectaţi pozitiv după testarea Covid de joi, 9 decembrie

În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv.

Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare / infirmare.

Referitor la solicitarea adresată DSU/IGSU de către Ministerul Educației cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, prin răspunsul comunicat în această seară ni s-a adus la cunoștință faptul că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL  nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”. În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educației va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect, se arată în comunicatul de presă transmis de către Ministerul Educaţiei. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel