Data publicării:

Gheorghiță: Pe cei de azi poate nu îi cunoști, mâine pot fi prietenii tăi

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță / Foto gov.ro
Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță / Foto gov.ro

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a făcut un nou apel pentru respectarea măsurilor de protecție și pentru vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a spus că, numai dacă rămânem solidari și respectăm măsurile de prevenție, putem să depășim valul 4. Dacă nu respectăm, este „extrem de complicat”.

„Putem să creștem cât putem numărul de paturi la Terapie Intensivă, putem să extindem capacitatea de internare. Lupta nu va fi în felul acesta câștigată! Trebuie să limităm numărul de cazuri. Ne uităm la toate sistemele de sănătate mult mai performante decât sistemul medical românesc. Toate au fost depășite de numărul foarte mare de cazuri. Varianta Delta are o capacitate foarte mare extraordinară de a genera mii și mii de cazuri în fiecare zi pentru că avem sute de mii de persoane care nu au niciun grad de protecție, nici după trecerea prin boală, nici după vaccinare”, spune Gheorghiță.

„Ne uităm la raportările zilnice. Poate că sunt persoane pe care nu le cunoaștem astăzi, dar mâine pot fi prietenii noștri, pot să fie rudele noastre, pot să fie cei dragi nouă, așa încât fiecare persoană care astăzi respectă regulile, care astăzi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi, cu alte boli, să poată să fie internați în spitale, va elibera un loc la ATI, va lăsa un pat liber așa încât, dragi români, vă rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem astăzi în România”, mai spune președintele CNCAV.

Amintin că președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat, joi, cu doza 3 de vaccin la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, din Capitală.

Record absolut al persoanelor decedate din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore  

În ultimele 24 de ore, s-a înregistrat un record absolut al persoanelor care au decedat din cauza COVID-19: 328 de persoane. Au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până miercuri, în România au fost înregistrate 1.303.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.148.983 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

38.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat de la debutul pandemiei în România.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 331 de decese (177 bărbați și 154 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 331 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, două la categoria de vârstă 10-19 ani, trei la categoria de vârstă 20-29 ani, cinci la categoria de vârstă 30-39 ani, 11 la categoria de vârstă 40-49 ani, 32 la categoria de vârstă 50-59 ani, 76 la categoria de vârstă 60-69 ani, 110 la categoria de vârstă 70-79 ani și 91 la categoria de vârstă peste 80 ani.

202 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 14 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 15 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Sunt raportate trei decese anterioare intervalului de referință, produse în luna septembrie, ale unor pacienți din Municipiul București. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 328 de decese.
Din totalul de 331 de pacienți decedați, 303 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 48 și 90 de ani și prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.569. Dintre acestea, 1.513 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 400 sunt minori, 377 fiind internați în secții și 23 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel