Data publicării:
Gheorghe Mencinicopschi, semnale date corpului: Acolo se întâmplă nenorocirile! - VIDEO
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit, la DC News , în emisiunea ”Jungla Urbană”, despre obezitate și semnalele pe care le dau alimentele.
"Excesul de carbohidrați este cel care a dus la epidemia de obezitate. Din familie pornesc educația și comportamentul alimentar adecvat sau neadecvat. Se poate vedea acest lucru foarte ușor, cu ochiul liber. Probabilitatea ca și copiii să fie obezi este extraordinar de mare. Deci, mediul familial este un mediu obezogen", a declarat Gheorghe Mencinicopschi, adăugând că nu este numai vina consumatorului, "ci și vina disciplinei nutriție științifică. Nu sunt încă – dacă vă vine să credeți – stabiliți corect parametrii care stabilesc cu adevărat calitatea alimentului. Veți spune că nu se poate așa ceva, suntem în secolul XXI", a spus acesta.
"Aprecierea alimentelor, în principal, se face după criterii organoleptice, adică: ce gustos este, ce savuros este. Calitatea organoleptică este importantă, cea nutrițională nu este definită nici ea corect. Astăzi, de foarte multe ori, interpretările sunt reducționiste și desprinse de realitatea informației matricei alimentului", a spus Mencinicopschi, precizând că alimentele transmit o anumită informație. "Vă vine să credeți că atunci când mâncăm un măr, îi mâncăm materialul genetic. Genele mărului și toată structura biochimică a mărului. Am dat exemplu un aliment, dar este valabil pentru toate", a precizat acesta.
Atenție la semnale
"Secretul este că trebuie să avem o alimentație diversificată și echilibrată. Să mâncâm din cât mai multe alimente care ne fac bine și care sunt compatibile cu structura noastră genetică. Trebuie să fim atenți la semnalele pe care le dau alimentele după ce le-am consumat, însă omul nu mai e atent. Creierul este cel care orchestrează toate fenomenele până la nivel de metabolism celular, pentru că acolo se întâmplă nenorocirile", a indicat Mencinicopschi.
[citeste si]
"Atunci când mâncăm, ar trebui să ne liniștim, să reflectăm la ceea ce punem pe masă, la ceea ce mâncăm și, în final, la reacțiile fiecărui aliment asupra sănătății noastre", a concluzionat Gheorghe Mencinicopschi.
Răspunsul complet, în filmarea de mai jos:
INTERVIUL INTEGRAL AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News