Gheorghe Ialomiţianu, ferm: NU! În timpul guvernării Ponta
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pe 22 martie, la Antena 3, a fost prezentat un document prin care s-ar demonstra existența unor grupuri de lucru între principalele instituții de forță ale țării. Ialomiţianu susține că  "instituțiile statului funcționează, colaborează în baza legii " .

Documentul prezentat la Antena 3 arată că pentru monitorizarea contribuabililor cu POTENȚIAL de evaziune și fraudă fiscală și a societăților nou înființate s-a intensificat cooperarea interinstituțională prin acordarea accesului comun la bazele de date gestionate de către MAI, SRI, ANAF, PG. 

"Instituțiile statului funcționează, colaborează în baza legii. (...) Nu cred că putem să punem la îndoială buna credință a instituțiilor publice", a declarat Ialomiţianu, vineri, 23 martie. "Nu era vorba de societățiile nou înființate, în general. (...) Legat de Parchetul General, potrivit legii, pot să ceară oricând controale la ANAF în dosarele pe care le soluționează, cercetările penale. Mai mult decât atât, acest protocol a fost semnat în ianuarie 2012, Guvernul Boc a plecat în februarie 2012, el a continuat și chiar s-a accentuat colaborarea prin transferul de specialiști de la ANAF la Parchet și de specialiști de la celelalte instituții la ANAF", a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Gheorghe Ialomiţianu.

VEZI ȘI SRI, Parchet General, MAI, ANAF, GRUP de LUCRU comun. Antena 3, DOCUMENT

"Nu" 

"Nu" a spus fiind întrebat dacă erau cerințe de la Parchet sau de la SRI în privința unor oameni de afaceri. "Fiecare instituție funcționa în baza legii", a subliniat Gheorghe Ialomiţianu.

[citeste si]

Întrebat dacă din vremea lui au început detașările de la SRI direct către ANAF, a oferit următorul răspuns: "Nu. În timpul guvernării Ponta, când s-a reorganizat ANAF-ul, când s-a făcut Direcția de Investigare a Fraudelor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel