Gesturi nepoliticoase pe care nu trebuie să le faceți, sub nicio formă, atunci când luați masa în oraș
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 15 noi 2022, 14:44
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Există câteva reguli atunci când luați masa în oraș.

Ce faci dacă nu ajungi la timp și ai rezervare

O masă rezervată la restaurant nu poate fi păstrată la infinit. Cele mai multe localuri au o politică ce prevede că vă pot aștepta 15 minute după ora stabilită. Totuși, dacă intervine ceva, sunați la restaurant și explicați situația, sunt șanse mai mari să rezolvați. De asemenea, dacă știți că nu mai puteți ajunge deloc, anunțați. Gestul va fi apreciat.

Nu striga după chelner

Dacă ridici tonul pentru a atrage atenția chelnerului, se consideră că ești nepoliticos. Așteaptă să treacă pe lângă masa ta pentru a-i atrage atenția sau ridică-te și mergi la el, dacă este absolut necesar. Să pocnești din degete către chelner este nepoliticos, notează lovefood.com.

Retușarea machiajului se face doar la baie

Retușarea machiajului nu se face sub nicio formă la masă. Dacă doriți să vă dați cu ruj, mergeți întotdeauna la baie.

Citește și...

Bilic: În post, gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume. Beți apă cu lămâie, ceai verde. Faceți pauze alimentare de 5 ore între mese

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre greșelile care trebuie evitate în post.

„Prin eliminarea produselor de origine animală dăm posibilitatea organismului să se regenereze, să se echilibreze, să se repare, să se odihnească. Iată câteva recomandări.

Greșeli care trebuie evitate în post:

Fiți atenți la cantitate! Principiul de bază este să mănânci puțin, cât să supraviețuiești. Obiectivul postului este să experimentezi senzația de foame, nu să te îndopi cu produse vegetale. 

Evitați consumul de produse semipreparate, ambalate și ultraprocesate! Ca să aveți beneficii pentru sănătate, preparați mâncăruri simple, pe bază de cereale, legume și leguminoase. Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este bogat în soia și grăsimi vegetale. Gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume și multe salate. 

Atenție la excesul de dulciuri! Postul religios nu interzice zahărul, deși acesta obosește ficatul și crește colesterolul din sînge. Dulciurile de post sunt un amestec de făină, grăsime vegetală și zahăr care duce rapid la îngrășat. 

Nici excesul de sare și ulei din alimentele procesate nu este benefic, solicită digestia și metabolismul. În post trebuie limitat consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește. 

Obiective care trebuie atinse în post:

Creșteți consumul de legume proaspete sau congelate, cu cat mai diferite și mai colorate, cu atât mai bine. Pigmenții vegetali sunt fitonutrienți benefici pentru sănătate. Asigurați hidratarea optimă și beți apă sub diferite forme: apă cu lămâie, ceai verde, infuzii de plante, supe și ciorbe, cafea etc. 

Faceți pauze alimentare de 5-6 ore între mese, ca să-i dați organismului timp să digere și să proceseze masa anterioară. Postul înseamnă multă disciplină, este și un exercițiu psihologic, nu doar alimentar. Învățați moderația și limitați cantitatea de mâncare consumată. Dacă ții post cu adevărat, nu trebuie să te scoli sătul de la masă!”, a scris, luni, nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?