Gestul DISPERAT al unui învățător. A intrat în greva foamei. Nu este lăsat să facă lecții online
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un învățător bolnav de diabet a intrat în greva foamei pentru că nu este lăsat să își țină cursurile online.

Un învățător de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Frătăuții Noi, județul Suceava a intrat în greva foamei pentru că nu este lăsat să își țină cursurile online, scrie Monitorul de Suceava. Sorin Foca, în vârstă 55 de ani, este bolnav de diabet și hipertensiune arterială. Pentru că face parte din categoria de risc, a solicitat conducerii școlii să i se permită să își facă orele online, dar a fost refuzat. Bărbatul spune că îi este frică de o posibilă infectare cu COVID-19 care în cazul său ar putea fi fatală.

”Sincer să fiu, la comorbiditățile pe care le am și la igiena destul de precară din școală, îmi este teamă atât pentru mine, cât și pentru copii. Am vorbit cu părinții acestora și cei mai mulți au fost de acord să ținem cursurile online, chiar dacă nu avem mijloacele necesare pentru așa ceva. Cum s-a putut din martie până în iunie cred că se poate și acum”, a declarat Sorin Foca.

Învățătorul este la catedră de 35 de ani și și-a început greva astăzi în fața Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

”Am depus cerere pentru a putea preda online încă de luni, dar mi s-a spus că nu se poate. Eu am hârtie de la medicul diabetolog, prin care se confirmă că sunt în categoria de risc ridicată în cazul infectării cu Covid, așa încât nu înțeleg acest refuz. Primele trei zile am fost la școală, dar de acum sunt decis să nu mai predau în sala de clasă. Iar în greva foamei voi sta atât cât îmi permite starea de sănătate”, a precizat Sorin Foca.

Sosit la sediul IȘJ Suceava, directorul Școlii Gimnaziale Frătăuții Noi, Vasile Olar, a precizat doar că problema ridicată de învățătorul Sorin Foca va fi pusă în discuția Consiliului de Administrație și acolo se va lua o decizie.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel