Gest TÂMPIT la protestul anti-botniță. Singura nebună cu mască în mulțimea nervoasă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Am fost la protestul anti-botniță cu botniță la gură.

Am mers în Piața Universității pentru a înțelege ce dureri au oamenii care se plâng că ai lor copii trebuie să poarte măști la școală. Inițial am stat lângă cordonul de jandarmi. Dar nu puteai simți mare lucru din atmosferă dacă nu intrai în mijlocul mulțimii. Mare greșeală am făcut. Eram singura nebună, cred că ăsta e cuvântul, care purta mască în mulțime. Unii se uitau la mine cu scârbă, alții cu milă. Nu am zis nimănui că-s redactor DC News. Doar am vrut să văd care-i atmosfera ca simplu cetățean.

Am transmis live pe Facebook DC News niște imagini din Piața Universității încercând să ignor lumea care nu înțelegea ce caut acolo. Până când... n-am mai scăpat. Filmam lângă scena de unde vorbea avocatul Dan Chitic. La un moment dat, a început să strige: ”Masca este doar o mascaradă. Este doar un instrument de supunere, este instrumentul supunerii totale a cetățeanului din România și din întreaga lume. Jos botnița!” L-a urmat toată mulțumea cu mesajul ”Jos botnița!”.

Ce să mai fac? Eram fix lângă scenă, lângă o boxă în care se urla ”Jos botnița!”. Ochii tot mai ațintiți către mine până când o femeie la vreo 50 de ani își face curaj, vine spre mine și mă trage de mască strigându-mi desigur aceeași lozincă. Era așa nervoasă încât credeam că-i plouă din gură. Am apucat doar să-i zic ”Calmați-vă, vă rog!”, mi-a urlat un ”De ce ai venit?” și a plecat. Desigur, e un gest tâmpit să intri într-o mulțime nervoasă, care strigă ”Jos bonița!”, purtând mască... Și să mai fii și singurul nebun care o poartă... E ca și când intri cu o Dacie 1310 într-un pom și speri să scapi cu viață. Eu totuși am scăpat.

Pe la minutul 15 este scena pe care v-am relatat-o:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel