Germania, măsură nouă pentru combaterea pandemiei. "Mai importantă decât dezinfectarea"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Autorităţile sanitare din Germania propun o nouă măsură pentru combaterea pandemiei şi spun că este mai importantă decât dezinfectarea. 

Germania a trecut deja de 300.000 de cazuri de infecție cu COVID-19, iar guvernul a decis să includă această măsură pe lista oficială a regulilor care trebuie aplicate în lupta cu coronavirusul. „O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”, arată guvernul german.

Aerisirea unei camere, a unei incinte este poate unul dintre cele mai puțin costisitoare și cele mai eficiente mijloace pentru a reduce răspândirea coronavirusului, a declarat un oficial al Cancelariei germane, conform Digi24.ro

Aerisirea, mai importantă decât dezinfectarea 

 

Una dintre principalele căi de contaminare cu noul coronavirus este așa-numitul „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul. De altfel, și Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a statuat săptămâna acesta, în mod oficial, că noul coronavirus se răspândește pe calea aerului. 

Potrivit experţilor de la CDC, picăturile respiratorii de diverse mărimi expulzate în proximitatea unei persoane infectate, atunci când aceasta tuşeşte, strănută, cântă, vorbeşte şi respiră rămân principala cale de contaminare. Și CDC notează importanţa ventilaţiei în spaţiile închise pentru a preveni contaminările.

În schimb, infectarea prin intermediul unei suprafeţe contaminate nu mai este considerată „o formă comună de răspândire a maladiei COVID-19”, au precizat experţii de la CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel