Data publicării:

Germania, lecție pentru România. „Nemții au făcut-o! Noi nu. Uitați-vă ce scrie pe facturile dumneavoastră, că poate nu v-a sărit în ochi!” / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Avem cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. 

Fostul premier Ludovic Orban, președinte al partidului Forța Dreptei, a fost invitatul Oanei Stănciulescu la emisiunea #Rezist, difuzată pe DCNews TV, DCNews și StiriDiaspora.

Ludovic Orban a vorbit despre starea actuală a economiei românești.

2. Sursa foto... (ludovic-orban-protest-spontan-la-cotroceni_62361400.jpg)

„În România este cea mai mare scădere a puterii de cumpărare. S-a ajuns aici din cauza proastei guvernări. Într-o perioadă în care există un risc de încetinire a creșterii economice, când ai o frânare a economiei, trebuie să fii agramat din punct de vedere economic să crești taxele și impozitele. Au crescut taxele și impozitele fix la cei care sunt contributorii principali la creșterea economică, adică mediului de afaceri Este o inepție așa ceva! Au crescut de două ori taxele și impozitele - o dată în 2022, cu ridicolele impozite pe bacșiș, revenirea cu suprataxarea contractelor part-time. Niște aberații absolute! Și o dată prin angajarea răspunderii de către Ciolacu”, a zis Ludovic Orban.

Ce au făcut nemții pentru a limita creșterea prețului la carburanți și energie

„Știți ce au făcut nemții pentru a limita creșterea prețului la carburanți și energie? Au redus taxele și impozitele. Ce a făcut Guvernul nostru? Știm deja. Dacă ne uităm factură, vedem așa: că plătim bonus de cogenerare. Cu acești bani trebuiau finanțate investițiile în creșterea eficienței energetice.  Fiecare cetățean a plătit acest bonus de cogenerare, bani care, de fapt, s-au dus în excursiile unora și altora. Nu s-a făcut nicio investiție finanțată din acest fond”, a mai spus Ludovic Orban la emisiunea #Rezist cu Oana Stănciulescu.

„Noi avem TVA de 19%. Alții au scăzut TVA-ul. L-au făcut 9% sau 5%. Noi plătim acciză ca și când energia electrică ar fi un produs de lux sau ca și cum ar fi un viciu să consumi energie electrică. O aiureală!”, a mai spus președintele partidului Forța Dreptei.

Vedeți aici mai multe:

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Dosarul "Roșia Montană". Orban arată cum s-a încercat obținerea derogărilor printr-un proiect de lege. "Era de fapt tot legea cu dedicație":

 

https://www.dcnews.ro/dosarul-rosia-montana-orban-arata-cum-s-a-incercat-obtinerea-derogarilor-printr-un-proiect-de-lege-era-de-fapt-tot-legea-cu-dedicatie_952066.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel