Ofițer militar din Germania, acuzat că este spionul Rusiei
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Procurorii germani acuză un ofițer din cadrul agenției de achiziții militare că a încercat să transmită informații secrete serviciilor secrete rusești.

Cetățeanul german, pe care biroul procurorului l-a identificat doar ca fiind Thomas H., se află în arest din luna august. El este acuzat că, începând din luna mai a anului trecut, a abordat în mod repetat, din proprie inițiativă, consulatul Rusiei din Bonn și ambasada din Berlin pentru a-și oferi cooperarea, spune procuratura federală, citată de Reuters.

Germania, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente militare către Ucraina, este o țintă majoră a operațiunilor de spionaj rusești, care au crescut de la invazia Rusiei în Ucraina în 2022, au avertizat autoritățile.

Locuința și locul de muncă al ofițerului, percheziționate

Thomas H. ar fi predat informații obținute în cursul activității sale, cu intenția ca acestea să fie transmise unui serviciu de informații rusesc, a declarat procuratura federală. El a fost arestat în Koblenz, sediul agenției de achiziții din vestul Germaniei, iar locuința și locul de muncă au fost percheziționate.

Natura informațiilor pe care acesta a încercat să le transmită Moscovei nu a fost precizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel