Germania a returnat un tablou furat de nazişti din Florenţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul de externe german Heiko Maas s-a aflat vineri la Florenţa pentru a returna un tablou furat de trupele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează dpa.

"Vase of Flowers" (Vas cu flori), operă a pictorului olandez Jan van Huysum (1682-1749), care face parte din colecţia Galeriilor Uffizi, a dispărut în 1944 şi a fost considerat pierdut zeci de ani.

"Este sfârşitul fericit al unei călătorii lungi, involuntare", a spus ministrul german Heiko Maas într-o ceremonie solemnă la Palazzo Pitti, parte a complexului muzeal Uffizi. "Această pictură aparţine acestui loc", a adăugat el.

"Astăzi, în Florenţa, am scris un minunat capitol al diplomaţiei culturale între Italia şi Germania, doi membri fondatori ai UE", a scris pe Twitter ministrul italian al culturii, Alberto Bonisoli, care a fost şi el prezent la ceremonie. 

Lucrarea de artă a dispărut zeci de ani, apoi a reapărut în Germania în 1991, în posesia unei familii germane care a insistat că a obţinut tabloul în mod legal şi a încercat să-l vândă la o casă de licitaţii.

Valoarea operei de artă nu se cunoaşte.

Autorităţile italiene şi germane au cooperat pentru a aduce tabloul înapoi la Galeriile Uffizi. Directorul muzeului, Eike Schmidt, născut în Germania, a declarat la începutul acestui an că a fost o "obligaţie morală" pentru Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel