Data publicării:

Georgiana Teodorescu, în plenul Parlamentului European: România are nevoie urgentă de redeschiderea școlilor de arte și meserii / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: DCNews @ Crișan Andreescu
Foto: DCNews @ Crișan Andreescu

Maria-Georgiana Teodorescu, europarlamentar din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), a vorbit în plenul Parlamentului European despre necesitatea redeschiderii școlilor de arte și meserii în România.

"România are nevoie urgentă de redeschiderea școlilor vocaționale de arte și meserii. Am ajuns o țară de absolvenți de studii superioare care nu știu să facă nimic și care nu găsesc locuri de muncă pe măsura diplomelor, așa că fie pleacă la munci necalificate peste granițe, fie se angajează în astfel de servicii chiar în țară. Astăzi în România, un electrician câștigă mai bine decât un avocat sau un inginer, spre exemplu, și chiar și așa nu îl găsești spre a-l angaja. Această imagine critică asupra țării mele riscă să se reflecte și asupra Europei în curând.

Dacă nu alocăm bani mulți pentru învățământul vocațional vom ajunge să importăm astfel de muncă doar din afara granițelor Uniunii Europene, în timp ce proprii noștri cetățeni vor fi asistați social. Colaborarea între Uniunea Europeană, sectorul privat și instituțiile de învățământ este esențială. Trebuie să creăm parteneriate care să adune resurse și expertiză ca să ne asigurăm că programele de formare răspund nevoilor de mâine", a declarat Maria-Georgiana Teodorescu în plenul Parlamentului European.

Doamna Eurodeputat Maria-Georgiana Teodorescu face parte din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Vezi aici site-ul ECR Group.

1. -imagine fara descriere- (ecr-group-logo_78473900.jpg)

https://www.ecrgroup.eu/ 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel