Georgescu (SANADOR): Unul dintre cele mai importante semne ale depresiei are legătură cu mâncarea. Atenție la evoluția kilogramelor / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Fotografie de la Annushka  Ahuja: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pantaloni-bokeh-rezultate-dieta-7991918/
Fotografie de la Annushka Ahuja: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pantaloni-bokeh-rezultate-dieta-7991918/
De ce slăbim deși uneori nu ne propunem acest lucru?

Sunt situații în care oamenii, deși mănâncă bine, slăbesc. Dau vina pe stres și oboseală. Alții spun că de la o vreme nu le mai place mâncarea. Mai sunt și oameni care pun problema pe seama ficatului și iau tot felul de suplimente.

Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR, a spus că putem pierde în greutate și dacă suntem în depresie.

„Un aspect important este cel al diagnosticului diferențial. Există o diferență fundamentală între sindromul anorexie cașexie în cancer și între sarcopenia în afecțiunile geriatrice unde, din cauza vârstei și declinului hormonal, are loc o pierdere a masei musculare”, a spus Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR.

„Un alt sindrom, extrem de des întâlnit, în care apare o scădere ponderală, este depresia. Unul dintre cele mai importante semne ale depresiei este scăderea ponderală. De asemenea, alături de scăderea ponderală, avem și lipsa poftei de mâncare în afecțiunile psihiatrice. Să nu uităm că este vorba și de malnutriție”, a mai zis Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR.

Vedeți aici interviul integral cu Bogdan Georgescu:

VEZI ȘI: Din secretele longevității. Bogdan Georgescu, medic SANADOR, vine cu super alimente. Cum facem să luăm Resveratrol fără să mâncăm 50 de kilograme de boabe de struguri roșii - https://www.dcnews.ro/din-secretele-longevitatii-bogdan-georgescu-medic-sanador-vine-cu-super-alimente-cum-facem-sa-luam-resveratrol-fara-sa-mancam-50-de-kilograme-de-boabe-de-struguri-rosii_901338.html

VEZI ȘI: Semnele cancerului se văd mai ușor la fumători. Bogdan Georgescu, medic SANADOR: Cum afli dacă trebuie să mergi la consult / video - https://www.dcnews.ro/semnele-cancerului-se-vad-mai-usor-la-fumatori-bogdan-georgescu-medic-sanador-cum-vezi-daca-trebuie-sa-mergi-la-medic-video_900527.html

Depresia, numită medical depresie clinică sau depresie majoră, este o tulburare afectivă marcată de cel puțin două săptămâni la rând cu o dispoziție redusă față de majoritatea situațiilor care afectează viață profesională sau personală. Frecvent, poate fi însoțită de o stimă de sine scăzută, energie redusă, pierderea interesului pentru activități care erau plăcute anterior.

Foarte rar o persoană depresivă are toate simptomele, în general manifestă câteva simptome din următoarele: o stare de spirit proastă, în mod continuu; senzație de neajutorare; absența speranței pentru viitor; stimă de sine scăzută; plâns frecvent; senzația de vinovăție; iritabilitate; intoleranță față de ceilalți; lipsa motivației; lipsa interesului pentru diverse lucruri; dificultatea de a lua decizii; absența bucuriei față de viață; senzația continuă de anxietate; gânduri suicidale și de vătămare fizică; mișcări lente și vorbit lent/încet; schimbări ale apetitului; scăderea în greutate sau foarte rar creșterea în greutate; constipație; dureri de cap; amețeli; durere musculare și/sau articulare; lipsa energiei; un libido scăzut; anomalii ale ciclului menstrual; probleme de somn; evitarea contactului cu familia/prietenii; neglijarea pasiunilor sau hobby-urilor; dificultăți în realizarea sarcinilor legate de muncă sau casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel