George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu în Parlament. Chirieac: Un gest care ţine, a dat chip dezastrului facturilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto captură video Parlament
foto captură video Parlament
Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că gestul reprobabil făcut de George Simion în Parlament la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, va aduce puncte celor de la AUR în ochii electoratului.

"Nu s-a rezolvat scandalul facturilor, dar AUR a mai crescut cu cel puţin un procent. Categoric! Din punctul de vedere al corectitudinii politice şi al orice, gestul domnului Simion este reprobabil. La tribuna Parlamentului, în locul care este depozitarul suveranităţii poporului român, astfel de gesturi nu sunt permise. Nu sunt de dorit nici la Londra, nici la Paris, nici la Bucureşti. 

Dar din punctul de vedere al publicului, care a văzut facturile, din punctul de vedere al întreprinderilor, fiindcă în şase luni multe vor pune lacătul pe poartă pentru că nu mai pot rezista... O parte a publicului va spune că în sfârşit îi reprezintă cineva. Actualul Guvern, prin faptul că nu reuşeşte nimic, dar nimic, în compensarea facturilor, pierde în faţa publicului, şi pe bună dreptate. Ce a făcut George Simion, pentru electoratul său, dar şi pentru cel de stânga sau de dreapta, a dat un semnal de răcorire. E un gest care ţine, a dat un chip dezastrului facturilor din energie. E adevărat, i-a făcut un serviciu şi premierului Ciucă. Dânsul e ţinut deoparte de scandalul ăsta, tot timpul e altceva de vină. Acum Simion a dat un chip dezastrului facturilor la energie din România", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Ciocniri Popescu (PNL) - Simion (AUR) în Parlament. Ședința, ÎNCHISĂ

Virgil Popescu se afla în Parlament, în Camera Deputaților, în calitate de ministru al Energiei. El a fost chemat în Parlament de către USR, care a depus o moțiune simplă. "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României" se numește moțiunea depusă marți de USR, în care ministrul Virgil Popescu este acuzat că ”periclitează” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie, conform Agerpres. 

În timp ce ministrul liberal Virgil Popescu se apăra în fața Parlamentului, liderul AUR, George Simion, striga ”Hoțule!”.

”Domnule președinte, pot să spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri?” a spus Virgil Popescu, după ce și-a întrerupt discursul, din cauza strigătelor din sală ale lui George Simion. 

În replică, copreședintele AUR s-a dus în fața Parlamentului, la tribună, și l-a luat în brațe pe Virgil Popescu, strigându-i în față: ”Ești un hoț”. Deși a fost foarte aproape de Virgil Popescu în momentul în care a făcut acest gest, el nu purta masca de protecție. 

”Luați mâna, rog chestorii să-l îndepărteze de domnul Simion” a fost apelul președintelui de ședință, Dan Suciu. ”La Rusia cu dumneavoastră” i-a răspuns Virgil Popescu. ”Domnule Simion, luați mâna de pe domnul ministru!” i-a spus Daniel Suciu liderului AUR. ”Ești un prost” s-a auzit replica ministrului pentru George Simion. VEZI MAI MULTE AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel