George Simion, gest violent cu Diana Șoșoacă. I-a dat peste telefon. Update: Liderul AUR a fugit după Ciolacu - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
George Simion și Diana Șoșoacă au făcut circ în Parlament, la începutul dezbaterii Proiectului Legii bugetului de stat şi Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Update 2 

Parlamentari de la AUR au protestat marţi seara, în şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate proiectul bugetului de stat pe anul 2024, în timpul discursului premierului Marcel Ciolacu. Prim-ministrul şi-a susţinut cu greu discursul.

*Inquam Photos / George Călin

Pe parcursul lui, Ciolacu s-a întors de mai multe ori spre preşedinţii de şedinţă, dar protestele din jurul tribunei au continuat. Parlamentarii AUR au afişat cuburi din carton galbene şi roşii cu mesaje precum 'Taxe noi', 'Buget pentru speciali', 'PSD şi PNL monopol pe Parlament'.

* Inquam Photos / George Călin

Președintele AUR, George Simion, care transmitea în direct pe pagina sa de socializare, afirma că nu va pleca până când nu li se vor mări salariile profesorilor. 

Update

După câteva minute, Marcel Ciolacu a revenit la ședința comună din Parlament pentru bugetul anului 2024. Scandalul între parlamentari a continuat.

* Inquam Photos / George Calin

De asemenea, parlamentarii USR au afișat cutii de cadou pe care scria 'Taxe noi'. USR-iștii au stat pe holuri, apoi în sala de plen. Mai mult, când premierul Ciolacu a început discursul, politicienii opoziției au venit la tribună, în spatele acestuia.

Știrea inițială

George Simion a vrut să ia cuvântul după ce președintele de ședință, Alfred Simonis (PSD) a spus ordinea de zi. Însă, în acel moment, senatoarea Diana Șoșoacă a venit lângă Simion și a început să filmeze. În timp ce aceasta îl lua la întrebări, Simion a lovit telefonul senatoarei. Precizăm că politicienii AUR și SOS s-au împins și jignit reciproc.

După aceste incidente, președintele AUR a fugit după Ciolacu, pe holurile Parlamentului. 

VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a participat în această seară la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului convocată pentru a dezbate Proiectul Legii bugetului de stat şi Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Comisiile de buget-finanţe au dat, anterior, tot marţi, raport favorabil celor două proiecte. Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.

Alocuțiunea prim-ministrului va fi transmisă LIVE pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul unic de distribuție al Palatului Victoria, dar și pe DCNews / VIDEO.

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2024 a fost aprobat marţi de membrii comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Parlament, cu 23 de voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

De asemenea, parlamentarii au votat Anexele proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2024.

Guvernul a aprobat, pe data de 15 decembrie, proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Anul viitor, bugetul României va fi axat pe investiţii în valoare de circa 7% din PIB, precum şi pe o creştere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel