George Simion, audiat la Parchetul General. Chirieac: Situaţia este mult mai gravă decât şi-o imaginează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook George Simion
Sursa foto: Facebook George Simion
George Simion ar urma să fie audiat, săptămâna viitoare, la Parchetul General, după ce procurorii s-au autosesizat și au început o cercetare în care formațiunea AUR este acuzată că a minimalizat Holocaustul, potrivit unor surse Antena 3.

Procurorii se referă la un comunicat de presă emis de AUR în care se vorbea despre "experimentele ideologice asupra copiilor trebuie să înceteze în România".

Comunicatul AUR

"Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, se arată în comunicatul partidului AUR.

Reacția lui George Simion

"O fi coincidență că astăzi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe frații Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinerețe, la activități legionare?!", a  reacționat George Simion, astăzi, pe Facebook.

"Situaţia este mult mai gravă decât şi-o imaginează acest partid"

"Nu există loc în lumea civilizată pentru partide, organizaţii, formațiuni şi chiar persoane care să conteste Holocaustul şi care să minimalizeze cea mai mare crimă din istoria umanităţii. Au fost 6 milioane de oameni arşi de vii, dintre care un milion de copii. Toate legislaţiile, din toate ţările civilizate ale lumii, îi condamnă pe cei care contestă Holocaustul şi care condamnă antisemitismul şi fascismul. Nu avem a discuta! Ce se poate discuta este dacă AUR este într-adevăr un astfel de partid.

Când s-a dat acel comunicat, pe care noi l-am condamnat şi l-am contestat de la bun început - comunicatul acela din 3 ianuarie, cu minimalizarea Holocaustului - am văzut reprezentanţi AUR în spaţiul public spunând că a fost o eroare de comunicare, că nu s-a înţeles bine, că s-a scos din context. Era timp, până acum, şi poate că mai este timp, ca AUR să îşi precizeze ferm poziţia în legătură cu subiectul acesta. Inclusiv Constituţia României interzice partidele antisemite şi fasciste. N-avem a discuta, aici, sub nicio formă. AUR, în acest moment, trebuie să îşi precizeze foarte clar poziţia şi cred că situaţia este mult mai gravă decât şi-o imaginează liderii acestui partid. Nu realizează dificultăţile pe care le au şi unde au ajuns", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Întrebat dacă, în urma acestui dosar, AUR ar putea fi scos din scena politică, analistul politic a mai spus: "La rigoare, da! Dar nu cred că se va ajunge acolo. În schimb, dacă AUR insistă să se considere un partid antisemit - eu sper că nu - indiferent de rezultatul pe care l-ar lua la alegeri, nu poate face parte din niciun Guvern şi din nicio coaliție. Să fie foarte clar! Este un lucru peste care nu se va putea trece. Nu este o glumă! Este o chestiune extrem de serioasă. AUR se joacă cu sensibilitatea a milioane de oameni, de evrei din toată lumea. Este o pată enormă pe obrazul umanităţii ceea ce s-a întâmplat cu Holocaustul". 

Citește și: Alexandru Muraru (PNL): Instituţiile să răspundă dacă AUR este o ameninţare şi dacă e nevoie de scoaterea în afara legii

EXCLUSIV  AUR, în afara legii? Târziu, prima reacție după demersul lui Muraru (PNL): Asta se va deconta. Ei vor să lichideze opoziţia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel