George Simion: Am tras de parlamentari să semneze moțiunea de cenzură
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 03 sep, 21:54
WhatsApp
George Simion și Claudiu Târziu / Foto: AUR, arhivă
Liderul AUR, George Simion, a dezvăluit că 'am tras de parlamentari să semneze moțiunea de cenzură'. 

Deputatul George Simion, liderul AUR, a anunţat vineri seară depunerea la Parlament a moţiunii de cenzură 'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!', pentru care formaţiunea a reuşit să strângă 122 de semnături, inclusiv ale 'altor forţe politice'.

George Simion a intrat în direct la Antena3, la emisiunea 'Exces de Putere'. Moderatorul Adrian Ursu i-a spus: 'Domnule Simion, în momentul de față, spuneți că sunt 122 de semnături. Facem această corectură, deci nu 120.'

Atunci, liderul AUR a afirmat: 'Da, cu siguranță. Știm cât de mult am tras de fiecare semnătură...'.

'Ați tras? Nu toți parlamentarii AUR și USR erau convinși să semneze această moțiune? A trebuit să trageți de ei?', a reacționat Oana Zamfir. 

G Ad:

'Da. Și am insistat și în alte locuri. Sunt oameni care ne-au spus *Nu pot semna, dar o să votez*', a precizat Simion. 

Întrebat ce reprezintă *alte locuri*, George Simion a răspuns că 'la alte grupuri parlamentare'. 

Simion: Moțiunea nu pică dacă partidele politice 'nu sunt ghidate' din altă parte

'Aveţi în faţa dumneavoastră o moţiune depusă la iniţiativa AUR cu semnăturile şi a altor forţe politice, cu care nu ne-am aliat, nu suntem aliaţi şi nu ne vom alia. Singurul obiectiv comun pe care îl avem noi, de la AUR, cu cei de la USR, cu cei de la PSD, în acest moment, este demiterea Guvernului Cîţu. Premierul Cîţu şi toţi miniştrii care şi-au bătut joc de români, din nou, luni de zile', a precizat Simion, la Palatul Parlamentului.

'Nu avea nicio forţă politică curajul de a face acest pas, ne-am asumat şi am anunţat depunerea moţiunii 'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!', din prima zi a sesiunii parlamentare şi astăzi, după trei zile, avem semnăturile necesare, 122 de semnături şi săptămâna viitoare, luni sau marţi, va fi citită (n.r. - moţiunea) în plenul reunit al celor două camere şi sperăm să fie votată cât mai repede, pentru a începe reconstrucţia România', a afirmat Simion.

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, a spus că, în urma discuţiei cu USR PLUS, textul moţiunii a fost 'ajustat', exprimându-şi speranţa că şi PSD va vota moţiunea.

'În urma discuţiei cu cei de la USR, am mai ajustat textul. Dar el, în liniile lui generale şi în reproşurile legitime pe care nu doar clasa politică, ci mai ales electoratul român le poate face în acest prim Guvern, a rămas la fel. Ne bucurăm că cei de la USR au lăsat orice orgoliu deoparte şi susţin acest text care ne aparţine în cea mai mare parte şi tragem nădejde că şi cei de la PSD, care tot au amânat o decizie, să dovedească acum că sunt de partea poporului şi să voteze moţiunea, să cadă acest Guvern, care este distrugător pentru România', a punctat Târziu.

În opinia lui Simion, moţiunea nu va pica dacă partidele politice 'nu sunt ghidate' din altă parte.

'Moţiunea asta nu pică dacă partidele din Parlamentul României nu sunt ghidate din altă parte, de la diferite palate şi de la diferite servicii. Nu este normal să existe o implicare în viaţa politică nici din partea preşedintelui, nici din partea altor instituţii. Preşedintele Klaus Iohannis îl ţine în braţe pe Florin Cîţu şi a dorit să îşi numească propriii procurori la conducere', a susţinut Simion, conform Agerpres. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro