George Ivașcu, anunț despre monumentul Marii Uniri
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ivașcu
Ivașcu
Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a efectuat în zilele de 16 și 17 noiembrie 2018, o vizită de lucru la Alba Iulia, pentru a evalua stadiul lucrărilor Monumentului Marii Uniri, operă a sculptorului Mihai Buculei, dedicată Aniversării Centenarului Marii Uniri.

George Ivașcu, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și cu primarul orașului, Mircea Hava, a avut întâlniri cu maestrul Mihai Buculei, constructorii și specialiștii implicați în realizarea monumentului. Lucrarea are dimensiuni impresionante, o înălțime de 22 de metri și o greutate de circa 1350 de tone. Astfel, la ultima vizionare a monumentului s-a constatat că acest obiectiv va fi realizat în timp util, conform contractului Nr. 862 din 06.2018, recepția montajului lucrării urmând a se face în zilele următoare.

S-a declarat impresionat

“Sunt impresionat și foarte emoționat de felul în care arată lucrarea marelui sculptor Mihai Buculei. Țin să precizez că toate acestea au fost posibile cu sprijinul tuturor factorilor responsabili implicați, astfel încât până la data aniversării marelui eveniment al Centenarului Marii Uniri, 1 decembrie 2018, Monumentul Unirii de la Alba Iulia să fie finalizat”, a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel