Gazprom a lansat un videoclip "apocaliptic" în care amenință că va opri gazul către Europa la iarnă - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Gazprom a lansat un videoclip "apocaliptic" în care amenință că va opri gazul către Europa la iarnă / Foto: Anton Gerashchenko
Gazprom a lansat un videoclip "apocaliptic" în care amenință că va opri gazul către Europa la iarnă / Foto: Anton Gerashchenko
Gazprom a lansat un videoclip "apocaliptic" în care amenință că va opri gazul către Europa la iarnă.

Compania energetică rusă Gazprom a lansat marți, 6 septembrie, un videoclip "apocaliptic", în care amenință că va opri gazul către Europa pe măsură ce se apropie iarna, scrie Kyiev Post.

Videoclipul, distribuit acum pe scară largă pe rețelele de socializare, conține o scenă în care rușii arată că Gazprom oprește complet gazul în Europa și prezintă capitale europene acoperite de zăpadă și condiții de îngheț.

Pe 2 septembrie, Gazprom a anunțat că a fost descoperită o scurgere de ulei în timpul întreținerii de rutină la o unitate de la stația de

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, sancțiunile occidentale au fost motivul pentru oprirea completă a livrărilor și închiderea gazoductului Nord Stream-1.

Vorbind la o conferință din 5 septembrie, Peskov a respins afirmațiile conform cărora Rusia a întrerupt livrările către Europa ca o mișcare politică.

Teama de a îngheța în case la iarnă

La sfârșitul lunii august, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că instalațiile de stocare a gazelor din Uniunea Europeană erau pline cu 80% și înainte de termen.

Ucraina se pregătește, de asemenea, în mod activ pentru vremea rece care urmează. Pe lângă sursele tradiționale de căldură, în Ucraina sunt achiziționate generatoare și combustibil pentru a crea puncte de încălzire în cazul în care Rusia decide să ducă un război energetic și să lovească în rețelele de încălzire. În situații critice, lemnul de foc este recoltat în orașe individuale, iar ucrainenii sunt îndemnați să se asigure că au mai multe haine și pături calde.

Între timp, în timp ce Kremlinul se pare că folosește gazul pentru a șantaja Europa, un procent semnificativ din populația rusă, inclusiv cea care locuiește în orașe, își încălzește casele cu lemne, deoarece multe așezări rusești nu sunt conectate la gaz. De fapt, potrivit Ministerului Energiei din Rusia, 32% din populația rusă nu are acces la servicii de gaze și este lăsată să recurgă la utilizarea lemnului și a cărbunelui pentru a-și încălzi casele.

Gazprom anunță o defecțiune la turbinele Siemens care ar putea provoca incendii și explozii

Gazprom a a vorbit despre natura defectelor găsite la singura turbină Nord Stream în funcțiune. Potrivit reprezentanților companiei, defecțiunea de la turbinele Siemiens ar putea provoca incendii și explozii, amenințând siguranța întregii unități de producție a stației de compresoare Portovaya, scrie Interfax.

Gazprom raportează că pe 2 septembrie 2022, Rostekhnadzor a emis un avertisment companiei după ce a descoperit o scurgere de ulei la unitatea compresorului de gaz (GCU) nr. 24.

Compania reamintește că o astfel de scurgere a fost înregistrată anterior, la unitatea compresorului de gaz nr. 14, a progresat și a avut un caracter mai extins. Prezența unui astfel de defect pe mai multe unități indică gravitatea acestuia, potrivit Gazprom. Prin decizia Rostekhnadzor, GPU-ul nr. 14 a fost scos din funcțiune. Comentariul companiei subliniază că operarea ulterioară a GPU-ului nr. 24 fără eliminarea defectelor identificate creează un risc de incendiu sau explozie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel