Gazonul pe Arena Națională, distrus după două antrenamente. Explicațiile firmei de întreținere
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Gazonul Arenei Naţionale pare a fi distrus deja, după cele două antrenamente oficiale ale naționalelor României și Spaniei, care se vor întâlni într-un meci oficial joi, pe Național Arena.

Cu toate acestea, oficialii FRF anună că suprafaţa de joc a fost refăcută. Gazonul a costat 240.000 de euro, însă calitatea lui i-a dezamăgit pe mulți.

"Acest gazon, incluzând aici atât achiziţia, transportul şi montajul, a costat în jur de 230-240.000 de euro, este suma standard pentru întreaga Europă. În premieră, Primăria Capitalei a organizat o licitaţie internaţională deschisă. Avem un contract cadru pe o perioadă de patru ani în valoare de aproximativ patru milioane de euro", declarase Gabriela Firea, în urmă cu aproape o săptămână.

Stelian Dia, cel care este responsabil cu gazonul montat acum pe Arena Națională, a dat asigurări că acesta va arăta impecabil la ora meciului, chiar dacă o porțiune din el arăta ”ca după război”. 

"Două antrenamente pe spații înguste, mișcări cu un număr destul de mare de sportivi pe gazon. E normal, din punctul meu de vedere totul a decurs normal. Este un gazon sută la sută natural, este firesc să se întâmple lucrul acesta. Au sărit fire de iarbă de la crampoane, nu s-a spart, nu au sărit brazde, așa cum ați menționat.

Dacă vă referiți de la firele de iarbă care sar de la crampoane, la alunecare, la întoarcere, normal că vor mai sări. E firesc. Este un gazon nou montat, trece printr-o fază de adaptare, are o densitate foarte bună, foarte mare. Nu avem umflături, nu avem brazde sărite. Nici măcar un colț nu este mișcat de la locul lui. Este o uzură normală în urma a doua antrenamente", a spus Stelian Dia la "Digi Sport Special".

Citește și: România - Spania. Antrenorul spaniol a nominalizat jucătorul de care se teme cel mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel