Gazele pentru populație se scumpesc cu 9 la sută, de la 1 aprilie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Guverul a acceptat solicitarea FMI de a scumpi gazele naturale pentru populație, la un preț de 58 de lei pentru un megawatt/oră, preț inclus în calendarul de liberalizare a prețului pentru populație negociat în 2012.

UPDATE: Într-o declarație pentru DC News, Guvernu spune că nu va crește prețul gazelor naturale pentru populație de la 1 aprilie. Tot ce s-a spus pe această temă reprezintă o intoxicare a unor instituții care nu sunt subordonate Guvernului Romăniei.

De la 1 iulie 2014 și până în prezent prețul gazelor a stagnat. În acest caz este de așteptat să avem și alte scumpiri. 

Pentru 2016 şi 2017 sunt prognozate alte scumpiri de circa 5% în fiecare an, anunţa România TV. Potrivit calendarului de liberalizare a preţului, acesta ar urma să crească de la la 83 lei megawatt/oră.

În acest sens va trebui dată o Hotărâre de Guvern şi asta pentru că preţul gazelor este fixat prin act normativ până la 1 iulie.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) au cerut ca liberalizarea preţului la gaze să fie aplicată din luna aprilie pentru populaţie şi centrale de energie termică (CET-uri), cu o creştere a preţului la gaze catalogată drept "abruptă" de către şeful Guvernului, de la 53,5 lei MWh la 62 lei MWh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel