Gazele de șist, tot mai râvnite: PETROM se poate implica în explorare
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Tot mai multe companii văd în gazele de șist o oportunitate și o alternativă la declinul natural al rezervelor. Petrom s-ar putea implica în explorarea gazelor de şist, a declarat luni, pentru Reuters, directorul executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

Mariana Gheorghe a afirmat că Petrom are trei modalităţi principale pentru a compensa declinul natural al rezervelor: majorarea ratei de recuperare pentru petrolul convenţional, forajul în Marea Neagră şi gazele de şist, potrivit hotnews.ro.

"După experienţa Statelor Unite, cred că niciun actor responsabil nu va refuză să privească spre acest nou teritoriu. Undeva la finele planului strategic anual, în jurul anului 2021, intenţionăm să analizăm acest segment de piaţă. Vom examina toate licitaţiile pe care agenţia naţională pentru resurse minerale le va lansa în anii următori", a explicat Mariana Gheorghe.

Anunţul vine la un an după ce compania-mama OMV a anunţat că renunţă la planurile de a produce gaz de şist în Austria, din cauza unei schimbări legislative care ar fi făcut acest proces neviabil din punct de vedere economic.

 În iulie, compania americană Chevron a primit aprobarea de a face explorări în estul României.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel