Gătește somonul în mașina de spălat vase: cum să economisești energie electrică cu un truc genial
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gătește somonul în mașina de spălat vase, cum să economisești energie electrică cu un truc genial. Sursa foto: freepik.com
Gătește somonul în mașina de spălat vase, cum să economisești energie electrică cu un truc genial. Sursa foto: freepik.com
Atunci când gătesc somon, gospodinele folosesc, de obicei, tigaia. Dar știi că există o metodă nouă, mai ecologică și mai economică pentru a realiza acest lucru?  

Știai că mâncarea poate fi gătită în mașina de spălat vase? Află cum poți să gătești somon în mașina de spălat vase. Pune tigăile deoparte și oprește cuptorul, deoarece nu veți mai avea nevoie de ele pentru a găti somonul. Îți prezentăm un nou truc care îți va permite să speli vasele și să gătești un file de somon.

Mâncarea poate fi gătită în mașina de spălat vase?

Dacă ți se spune să folosești mașina de spălat vase pentru a găti alimente, ai crede? Unii dintre noi ar spune că este ciudat, în timp ce alții ar spune că nu este igienic.

Cu aceste trucuri vei elimina mirosul de pește din casă, bucătărie, de pe mâini și de pe tocător

Dacă această metodă este nouă pentru tine, multe  persoane o folosesc de ani de zile, inclusiv bucătarii care încearcă să păstreze aroma preparatelor. Deși puteți găti, în mașina de spălat vase, diferite alimente, inclusiv  carne, orez, foie-gras, azi ne vom concentra  pe gătitul somonului. Mai mult, datorită acestei metode, poți să-ți iei rămas bun de la mirosul persistent de pește din bucătărie după gătit.

Cum se gătește somon în mașina de spălat vase?

Gătitul somonului în mașina de spălat vase poate părea ciudat și neatractiv la prima vedere. Din motive întemeiate, crezi că acesta din urmă va ajunge să fie înmuiat în detergent, apă și reziduuri alimentare, dar acest lucru este departe de a fi așa. În plus, spre deosebire de coacere sau prăjire, somonul va fi mai moale.

Biscuiți sărați cu parmezan: pregătește-i de Crăciun și uimește-ți oaspeții!

Deci, iată cum trebuie să procedezi

Încarcă mașina de spălat vase cu tacâmurile și ustensilele pe care dorești să le curăți. Pregătește  somonul cum o faci de obicei, adică condimentează-l. Pune somonul într-un recipient etanș sau sau înfășoară-l strâns în mai multe straturi de folie de aluminiu pentru ca apa sau detergentul să nu ajungă la pește.

Poți adăuga lămâie sau rozmarin dacă dorești. Închide recipientul și puneți-l pe raftul superior al mașinii de spălat vase. Pornește un ciclu de spălare la peste 60 de grade. La sfârșitul ciclului de spălare, somonul va fi gata, iar vasele vor fi spălate.

Desert delicios, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care veți ține colesterolul la distanță

Iată cum ai reușit să reduci consumul energiei electrice, deoarece nu ai mai folosit cuptorul sau cuptorul cu microunde. În plus, această tehnică permite atât păstrarea gustului alimentelor, cât și a nutrienților acestora. Cu alte cuvinte, vei mânca mai sănătos.

Gătirea somonului sau a altor alimente în mașina de spălat vase în timp ce vă spălați tacâmurile poate economisi timp și, mai important, te poate ajuta să reduci consumul de energie electrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel