Data publicării:
Găluştele cu prune, desertul de sezon care nu poate fi refuzat. Oricine îl poate prepara
Găluștele cu prune te vor cuceri de la prima îmbucătură. Iată cum se prepară deliciosul desert de sezon.
Ingrediente
- 300 g cartofi
- sare
- 30 ml ulei
- 1 ou
- 100 g făină
- 12 prune mici
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- zahăr pudră
- scorţişoară pisată
- zahăr vanilat
Cum se prepară
Începem rețeta de găluște cu prune! Cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul. Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi oul, potrivit retete.unica.ro. Se amestecă până când se obţine un aluat omogen, apoi se împarte în 12 bucăţi. Se pune pe foc un vas cu 2 l de apă, în care se adaugă sare.
Prunele scurse se acoperă cu aluat. Se dau prin făină şi se pun pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune. Se lasă să fiarbă la foc mic, 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute.
Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt. Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Se tapetează cu pesmet, apoi se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News