Urmărește emisiunea live
Galați: Noi descoperiri arheologice la cetatea dacică de la Piroboridava
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Costel Fotea: La Piroboridava se fac expertize  și diagnoze  pentru a se putea obține fonduri necesare restaurării cetății
Costel Fotea: La Piroboridava se fac expertize  și diagnoze  pentru a se putea obține fonduri necesare restaurării cetății
În urma unor noi descoperiri arheologice  la cetatea dacică de la Piroboridava din localitatea Poiana, Costel Fotea, președintele PSD al CJ Galați, a anunțat că se fac expertize  și diagnoze  pentru a se putea obține fonduri necesare restaurării cetății.

"Am depus deja cererea de finanțare pentru a obține fonduri europene prin PNRR, în cadrul cunoscutei axe Ruta Cetăților, pentru renovarea acestui sit arheologic de interes național, punerea lui în valoare și amenajarea unui muzeu subteran", anunță Costel Fotea. 

"S-au făcut deja la fața locului mai multe săpături arheologice preliminare, astfel încât specialiștii să vadă unde poate fi amenajat muzeul de sit și care este stratigrafia zonei, pentru a putea spune ce fel de lucrări sunt necesare pentru restaurarea cetății dacice.

În cadrul acestor diagnoze arheologice, s-au descoperit mai multe fragmente de ceramică din perioada dacică, precum și un vârf de săgeată din bronz și oase de animal decorate cu diverse simboluri.

Toate aceste descoperiri sunt studiate în acest moment de specialiștii de la Institutul de Arheologie Iași, care participă la aceste cercetări alături de experții de la Muzeul de Istorie Galați și Muzeul de Istorie Tecuci.

Consiliul Județean studiază și alte variante de finanțare cu fonduri europene pentru restaurarea și punerea în valoare a cetății dacice de la Piroboridava", anunță președintele CJ Galați.

Vezi și: Galați: Lucrările la varianta mare de ocolire a municipiului va începe în 2023 (https://www.dcnews.ro/galati-lucrarile-la-varianta-mare-de-ocolire-a-municipiului-va-incepe-in-2023_902898.html)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel