Data publicării:

Galaţi: Angajaţii societăţii de transport public Transurb intră în grevă de avertisment

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cei peste 750 de angajaţi ai societăţii de transport public Transurb Galaţi intră vineri, între orele 12,00 şi 14,00, în grevă de avertisment, nemulţumiţi de investiţiile făcute în domeniu şi de salarii, a declarat preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda.

Potrivit acestuia, pe timpul grevei va fi asigurată 30% din activitatea de transport local, în afara curselor convenţie. De asemenea, în toate mijloacele de transport, dar şi pe cabinele de bilete ale societăţii, vor fi lipite afişe cu mesajul 'Grevă de avertisment', data şi ora, vineri 10 mai 2019, ora 12,00 - 14,00, dar şi motivele acţiunii de protest: 'lipsa investiţiilor de orice fel în ultimii cinci ani, parc auto vechi, cu uzură excesivă, parc auto insuficient, condiţii de muncă precare, salarii mici'. 'Ne pare rău că s-a ajuns în această situaţie.

Cu scuzele de rigoare către publicul călător, sperăm ca oamenii să înţeleagă faptul că şi noi suntem familişti, avem soţii, copii, avem părinţi care merg cu tramvaiele şi autobuzele şi troleibuzele, dar nu avem încotro. Cuvântul de ordine care ne afectează activitatea este lipsa investiţiilor. În aceste condiţii, transportul devine un pericol pentru mine, ca salariat al societăţii Transurb, dar şi pericol pentru cei de pe stradă', a spus Preda. Potrivit directorului general al societăţii, Mihai Cadinoiu, Transurb Galaţi numără 769 de salariaţi din care 429 sunt şoferi, salariul minim tarifar este de 2.120 lei, iar cel mediu este de 4.350 lei brut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel