Gălăţean infectat cu COVID-19 descrie pas cu pas situația de la primele simptome până la internare. Apeluri disperate la DSP
La 24 de ani şi sănătos tun, te gândeşti că şansele să fii atins de COVID-19 sunt mici, în cel mai rău caz. Dar virusul nu iartă pe nimeni. Este şi cazul lui Marian Bogatu, un tânăr din Galaţi, internat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, confirmat ca fiind infectat cu SARS-Cov-2.
Fără boli cronice şi fără istoric medical, vestea a căzut ca un trăsnet. Gălăţeanul a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care au fost primele simptome, dar şi cum a decurs discuţia cu autorităţile înainte de a ajunge pe un pat de spital.
"A fost o întreagă aventură. M-am întors pe 20 martie din Turcia cu zborul de Antalya. Bănuiesc că de acolo m-am infectat. Pe 24-25 martie, au început durerile de cap, tusea seacă şi durerile musculare. A urmat diareea, dar şi pierderea mirosului. Abia în momentul ăsta m-am prins că ceva nu e în regulă. Am sunat la DSP, iar DSP-ul m-a pus să sun la 112. Am sunat la 112, ei mi-au zis că trimit o ambulanţă. Au fost surprinşi când au auzit că DSP-ul m-a pus să sun la ei, pentru că normal ar fi trebuit să fiu testat acasă.", a declarat Marian Bogatu, în exclusivitate pentru DCNEWS.
4 zile acasă, deşi confirmat POZITIV
"Ambulanţa ne-a dus pe mine şi pe prietena mea, cu care locuiesc, la Matei Balş. M-au testat doar pe mine, pentru că ea nu are nici acum simptome. Rezultatul testului l-am primit pe 2 aprilie seara (am fost testat pe 1) de la DSP Galaţi. Mi-au zis să aştept apel de la DSP Bucureşti. Eram acasă la momentul primirii testului, mă trimiseseră tot cu ambulanţa acasă. Vestea a fost neaşteptată. Mă aşteptam să fiu negativ sau măcar să mă trateze acasă.
Am fost sunat pe 3 aprilie de la spital şi mi-au confirmat că sunt pozitiv. Mi-au zis să aştept apelul DSP-ului pentru că, după protocol, ei trebuie să îmi trimită ambulanţa acasă ca să mă aducă înapoi la spital. Numai că de la DSP nu m-a sunat nimeni. Am sunat eu de „n” ori la toate numerele de la epidemiologie de pe site, la DSP-urile din toate sectoarele, dar nimic, nu răspundea nimeni. Am sunat la Matei Balş, am explicat situaţia, mi-au zis să mai insist şi, dacă nu răspunde nimeni, să sun la 112. Am sunat, evident, la 112, dar ei tot la DSP m-au trimis. Abia duminică, 5 aprilie, am reuşit să dau de cei de la DSP, care au trimis SMURD-ul să mă ducă la spital. De atunci sunt internat. Pe prietena mea încă nu au testat-o, deşi a stat cu mine în casă 4 zile din momentul în care am fost confirmat pozitiv. Dar nu are niciun simptom.", a mai spus tânărul.
"Ăsta e cel mai rău lucru în spital..."
"Medicii vin în salon de mai multe ori pe zi, primesc şi tratament. Paracetamol, bromhexin, plaquenil şi azibiot, dimineaţa, la prânz şi seara. Mâncarea nu e cine ştie ce, poate doar la prânz e mai bună. Dar dimineaţa şi seara e destul de mică porţia. În salon nu sunt singur, mai sunt două persoane confirmate pozitiv. Cel mai rău e că nu am voie să ies din salon pentru a-mi lua singur de la magazin diverse, dat fiind că mâncarea nu e cine ştie ce. Încă sunt bine, am doar tusea asta seacă şi lipsa mirosului.", a conchis Marian Bogatu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News