Gabriela Firea, acuze DURE: "Bugetul, construit pe un fundament FALSIFICAT. A fost pus din pix"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Facebook Gabriela Firea
Sursa: Facebook Gabriela Firea
Gabriela Firea, senator PSD, acuză coaliţia de guvernare că a fundamentat bugetul pe un fals şi spune că o poate dovedi. 

"I-am prins cu falsul! Au jonglat cifrele din buget, ca să iasă cum vor ei, dar consecințele le vor suporta toți românii.

Dovada: întregul buget este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix!

Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. De ce 5150 lei și nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade! Potrivit INS, salariul mediu REALIZAT din 2020 a fost de 5.396 lei, dar premierul i-a pus pe cei de la Prognoză să dea o estimare FALSĂ de 5150 lei, ca să își poată aranja, mincinos, bugetul!", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

De ce a scăzut salariul mediu

"De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt și alți indicatori legați de valoarea sa! Printre aceștia, ajutorul de deces!

AȘADAR, Cîțu a scăzut până și ajutorul de deces în 2021! Mai mult decât atât, Guvernul nu mărește punctul de pensie, așa cum este el prevăzut de lege, astfel încât să ajungă la 1.775, apoi 1.875 de lei. Ne spune premierul dezertor Cîțu că suma cheltuită cu pensiile ar fi prea mare. Dar ea reprezintă 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB. Deci, nu sunt cheltuieli prea mari cu pensiile, ci la jumătate decât cheltuie, în medie, statele europene!

Mai mult, subvenția de la bugetul de stat pentru plata pensiilor este de 16,7 miliarde lei, grosul până la 90,3 miliarde, cât este cheltuiala, fiind asigurat din încasări. Așadar, la un PIB de 1.116,8 miliarde lei, subvenția pentru plata pensiilor este de 16,7 miliarde lei, adică 1,4%.", a mai scris Gabriela Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel