"Furtună verde" în SUA. Explicația oamenilor de știință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Imagini spectaculoase în SUA. Locuitorii din statul american, Dakota de Sud, au fost înspăimântați de o ”furtună verde”. Oamenii de știință au, însă, o explicație.

O furtună neobișnuită a avut loc în statul american Dakota de Sud. Locuitorii s-au panicat, dar oamenii de știință i-au calmat după ce au venit cu explicații.

Furtună verde în Dakota de Sud

În timp ce ploua cu grindină, tunete și fulgere, cerul din Dakota de Sud s-a transformat dintr-unul gri, într-un albastru sobru, după care în verde. Experții spun că totul are legătură cu lumina, potrivit usatoday.com Concret, lumina norilor albastră, în combinație cu cea a soarelui la apus s-a transformat în verdele spectaculos, care seamănă cu aurora boreală. Serviciul Național de Meteorologie a transmis apoi că mai mulți oameni au rămas fără curent electric, din cauza vremii nefavorabile. Pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu furtuna verde.

Furtunile verzi au loc doar primăvara și vara

Totodată, potrivit meteorologiaenred.com, furtunile verzi apar doar primăvara și vara. Acest fenomen are loc de obicei în SUA și se produce și din cauza amestecului de aer cald cu rece. ”Acesta este un fenomen tipic de primăvară și vară caracterizat prin nuanța verzuie și gălbuie pe care o dobândește la vârf. Norii care îl produc au un aspect asemănător bumbacului și sunt situați la înălțime. Dezvoltarea sa este foarte rapidă, atât de mult încât vom observa imediat mirosul tipic al ploii. În cele din urmă, creșterea rafalelor de vânt ne va informa că se formează o furtună verde. Atunci, pentru propria noastră siguranță, trebuie să ne protejăm.

Furtunile verzi sunt adesea asociate cu evenimente meteorologice extreme. În Statele Unite, țara tornadelor, acestea sunt foarte frecvente. Când apare o situație de căldură extremă cu o masă de aer cald și ajunge un buzunar de aer rece, se produc cicloni care ar putea deveni fenomenele menționate anterior sau uragane. Deși nu este totul. Lumina soarelui determină nuanța norilor. Dacă furtuna începe să se formeze sau să se îndepărteze la amurg, lumina soarelui va elimina tonurile de albastru, deoarece atunci când se reflectă pe cristalele de gheață ale norilor, vor da naștere la culoarea verde”, potrivit meteorologiaenred.com

Americanii au mai avut parte, în trecut, şi de alte fenomene ciudate pe cer. Anul trecut, coloane de lumină au fost observate pe cerul nopții, în nordul Statelor Unite. Meteorologii au explicat că nu este, totuși, nimic ciudat. Acești stâlpi de lumină se formează când atmosfera este rece și calmă, fără vânt. Particulele de gheață rămân suspendate în aer pe verticală. Ca o oglindă uriașă, acestea reflectă lumina. Cu cât sunt mai mari cristalele de gheață, cu atât stâlpul este mai înalt, spun specialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel