Fumatul în aer liber, interzis în Torino, dacă cineva se află la mai puțin de cinci metri de tine. Amenzi usturătoare
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Orașul Torino, din nordul Italiei, a interzis fumatul în aer liber dacă alte persoane nu se află la o distanță de cel puțin cinci metri.

"Este vorba despre respectarea celor care nu fumează și, într-un fel, și despre promovarea unei culturi a respectului", a declarat primarul Stefano Lo Russo, care face parte din Partidul Democrat de centru-stânga, la un post de radio local, potrivit Reuters.

Cei care nu respectă regulamentul riscă o amendă de 100 de euro (106 dolari).

Interdicția se referă la țigări, trabucuri, pipe, produse din tutun încălzit și țigări electronice, potrivit unei rezoluții aprobate luni de consiliul municipal. Aceasta spune că oamenii pot fuma mai aproape de alte persoane "cu acordul explicit al acestora", în timp ce interzice complet fumatul în aer liber în prezența copiilor și a femeilor însărcinate.

Și Milano acționează

Torino nu este primul mare oraș italian care restricționează fumatul în aer liber. În 2021, Milano a interzis acest lucru în stațiile de autobuz, stațiile de taxi, stadioane, parcuri și cimitire. Cu toate acestea, legile anti-fumat tind să nu fie aplicate cu strictețe. La Milano, doar șapte amenzi au fost date în primele patru luni de la aplicarea lor, a relatat la vremea respectivă cotidianul Corriere della Sera.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel