Fratele sociologului Duminică, infectat cu noul coronavirus. Avea multe boli grave înainte de Covid: Noi, în familia noastră, am decis
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Gelu Duminică, Facebook
Gelu Duminică, Facebook
Sociologul Gelu Duminică a povestit experiența fratelui său după infectarea cu noul coronavirus.

”Fratele meu este diabetic insulino-dependendent de vreo 30 de ani. De când s-a îmbolnăvit de diabet, cam toate s-au ținut scai de el: a făcut un infarct, cancer la stomac cu gastrectomie totală, o recidivă la plămâni - a stat vreo 6 luni internat la Nasta cu tratament chimioterapeutic, etc., plus complicațiile generate de diabet.

Acum vreo 8 zile a luat COVID. De atunci, e la el acasă, în patul lui, izolat. Chiar dacă obosește, își face singur de mâncare. Se uită la serialele favorite și vorbește cu mama prin geamul de la ușă. Mama a fost testată de DSP și e negativă. Însă și contactul cu ea, chiar dacă stau în aceeași curte, de când cu pandemia, a fost întotdeauna mai de la distanță. Vorbim zi de zi și mulțumim lui Dumnezeu că acum câteva luni a decis să se vaccineze. Și a făcut-o cu AstraZeneca, chiar în perioada în care vaccinul produs de ei era serios chestionat. Dacă nu ar fi făcut-o, șansele ca acum să fi fost intubat sau direct în pământ, ar fi fost imense. După cum am spus, decizia este a fiecăruia! Noi, în familia noastră, am decis. Și mulțumim lui Dumnezeu zi de zi!”, a scris sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

VEZI ȘI: Record de infectări

Până astăzi, 28 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.210.810 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.129 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.104.496 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 182 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 36.658 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.09.2021 (10:00) – 28.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 208 decese (99 bărbați și 109 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș,  Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara,  Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel