Fratele preşedintelui iranian a fost încarcerat pentru ispăşirea unei condamnări pentru corupţie
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Fratele preşedintelui iranian Hassan Rouhani, Hossein Fereydoun, a fost încarcerat miercuri la Teheran pentru a ispăşi o recentă condamnare de 5 ani de închisoare pentru corupţie, potrivit agenţiei de presă Isna, preluată de AFP.

Fereydoun a venit dimineaţa la biroul procurorului general, de unde a fost condus la închisoarea din Evin, unde a fost "admis" pentru a-şi începe exercitarea pedepsei, notează agenţia iraniană citându-l pe Hossein Sartipi, avocatul condamnatului, scrie Agerpres.

Frate şi consilier special al lui Rouhani, Fereydoun a fost arestat în iulie 2017, după ce numele lui a fost citat în mai multe afaceri de corupţie.

Acuzat de "delicte financiare", el a fost eliberat după o zi, plătind o cauţiune echivalentă cu aproximativ 9,3 milioane de dolari (8,4 milioane de euro), potrivit mai multor mass-media locale.

Procesul împotriva lui a început în februarie, iar Autoritatea Judiciară a anunţat la 1 octombrie că Fereydoun a fost condamnat în apel la cinci ani de închisoare cu executare, precum şi la plata unei amenzi cu o valoare neprecizată şi la rambursarea mitei pe care el a primit-o, potrivit acuzaţiei.

Preşedintele iranian şi Fereydoun nu au acelaşi nume după ce Rouhani şi l-a schimbat pe al său când era mai tânăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel