Franța vrea să copieze Germania și să oblige oamenii să poarte alt tip de măști
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Franța își dorește să copieze Germania și să impună purtarea măștilor FFP1 și FFP2.

Ieri, Germania a prelungit și a întărit lockdownul, iar oamenii au fost obligați să poarte alt tip de măști, decât cele clasice, în magazine și autobuze (vezi mai multe AICI). Angela Merkel și liderii celor 16 state germane au convenit, marți, că fie măștile chirurgicale FFP1, de unică folosință, fie aparatele de protecție cu filtru FFP2, mai protectoare, trebuie purtate la locul de muncă, în transportul public și în magazine.

Franța vrea să ia aceleași măsuri

Guvernul francez are în vedere să adopte sfaturi formale din partea Comitetului său Consultativ pentru Sănătate pentru a face obligatorii așa-numitele măști clinice, deoarece măștile normale nu oferă suficientă siguranță, mai ales împotriva noilor tulpini de OVID-19.

Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică din Franța a decis, în weekend, că multe măști de pânză, deseori preferate pentru că pot fi spălate și refolosite, nu garantează protecția împotriva noilor variante. Daniel Camus, de la Institutul Pasteur din Lille și membru al Consiliului, a declarat radioului francez că „măștile din categoria 2 sau din țesături filtrează doar 70%, în timp ce măștile din categoria 1, precum măștile chirurgicale, pot ajunge până la 95% dacă sunt purtate corespunzător“, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel