Franţa anunță că îşi va ÎNCHIDE graniţele pentru statele din afara UE
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Franţa va interzice toate intrările şi ieşirile dinspre sau spre o ţară care nu face parte din UE.

Premierul francez Jean Castex a anunțat că Franţa va interzice toate intrările şi ieşirile dinspre sau spre o ţară care nu face parte din UE începând de duminică, la miezul nopţii, scrie EuroNews. Măsura vine pentru a limita răspândirea Covid-19 și pentru a evita introducerea unui nou lockdown.

″Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii″⁣, a declarat premierul francez la Palatul Elysée, la încheierea unei reuniuni a Consiliului Apărării.

Potrivit premierului francez, intrarea pe teritoriul Franței dintr-o țară care nu face parte din UE va fi posibilă doar în cazul ″unui motiv imperios″⁣. De asemenea, tot de duminică vor fi închise centrele comerciale nealimentare cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, a precizat premierul francez Jean Castex. Franța a înregistrat vineri aproape 23.000 de noi infecții cu Sars-Cov-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel